НОВИНИ

Фулъм задълбочи кризата в Челси, Жоао Феликс с червен картон в дебюта си за „сините“

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:39, 12.01.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
фулъм задълбочи кризата челси жоао феликс червен картон дебюта bdquoсинитеldquo
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Фулъм постигна победа с 2:1 при домакинството си на Челси в отложеното дерби на Западен Лондон от седмия кръг на английската Висша лига.

„Бяло-черните“ откриха резултата на стадион „Крейвън Котидж“ в 25-ата минута, когато Боби Рийд отне топката на Люис Хол отдясно на наказателното поле на Челси. Полузащитникът на Фулъм отправи центриране в пеналтерията на „сините“, където Трево Чалоба отклони с глава, но кълбото стигна до Уилиан. Бившият дългогодишен футболист на Челси си освободи място за диагонален изстрел и шутира, топката мина между краката на Чалоба, който падайки я отклони с дясното си коляно и топката влетя в долния ляв ъгъл на стража Кепа Арисабалага.

Съставът на Греъм Потър възстанови равенството в 42-ата минута. Мейсън Маунт стреля директно от пряк свободен удар от левия фланг отстрани на наказателното поле на „котиджърс“. Топката се отби в страничния стълб и се върна във вратарското поле, където Калиду Кулибали нанесе изстрел, вратарят Бернд Лено изби, но главният рефер Дейвид Куут посочи центъра, тъй като технологията на голлинията сигнализира, че кълбото с целия си обем е преминало бялата черта.

В 58-ата минута Челси остана с човек по-малко на терена след директния червен картон на Жоао Феликс, който влезе грубо в краката на Кени Тете. За португалеца това официален дебют за клуба от „Стамфорд Бридж“.

Четвърт час преди края на редовното време Фулъм отново излезе напред в резултата. Андреас Перейра центрира от ъглов удар в наказателното поле на „сините“, където вратарят Кепа излезе неразчетено, увисна под топката и това позволи на нападателя Винисиус с глава да се разпише за 2:1.

В класирането Фулъм се изкачи на шестото място с актив от 31 точки, на два пункта пред петия Тотнън и на три пред седмия Ливърпул. Челси пък е десети с 25 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасност от поледици в Североизточна България
Опасност от поледици в Североизточна България
Барселона подчини Реал Бетис след драма с четири гола и дузпи
Барселона подчини Реал Бетис след драма с четири гола и дузпи