НОВИНИ

Футболисти от академията на Ботев Пд осигуриха успеха срещу Етър с два гола след почивката

"Жълто-черните" се наложиха с 2:0 у дома, а в герои за тях се превърнаха Атанас Чернев и Димитър Папазов

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:27, 23.02.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
футболисти академията ботев осигуриха успеха етър два гола почивката
Снимка: БТА
Слушай новината

Ботев Пловдив стигна до своята първа победа през пролетния полусезон, надигравайки с 2:0 като домакин състава на Етър Велико Търново в среща от 22-ия кръг на родната Първа лига.

Началото на двубоя бе белязано от сериозно напрежение между феновете на "жълто-черните", като дори се стигна и до физическа саморазправа, а причина за грозните сцени стана разделението между привържениците около процесите в техния любим клуб.

Иначе на терена Ботев беше отборът, който стартира по-добре и в 19-ата минута Фаустас Степонавичюс засече подаване от ъглов удар на Ивелин Попов, но литовецът видя как ударът му се отбива от страничния стълб на вратата на Етър.

В оставащото време до края на първата част гостите бяха тези, които създадоха по-опасните ситуации, но Ловре Кнежевич и Николай Янков пропуснаха два добри шанса да дадат аванс на своя тим.

След подновяването на играта обаче инициативата беше на страната на "канарчетата" и така се стигна до 71-ата минута, когато с доза късмет едно центриране достигна до Атанас Чернев, който с глава изведе пловдивчани напред в резултата.

Малко преди края на редовното време пък друг юноша на Ботев Димитър Папазов се възползва от подаване на Джеймс Ето’о и с премерен диагонален изстрел реализира своя дебютен гол в мъжкия футбол и по този начин оформи крайното 2:0.

С успеха момчетата на Душан Керкез събраха 32 точки, с които се изкачиха временно до 7-ото място в класирането, докато Етър Велико Търново остава на дъното с едва 10 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СДВР търси свидетели на побой
СДВР търси свидетели на побой
Елена Йончева: В скандала с подслушването не става дума само за мен
Елена Йончева: В скандала с подслушването не става дума само за мен