НОВИНИ

Футболистите готвят триумфално изпращане на Йоаким Льов

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
20:58, 23.03.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Футбол
футболистите готвят триумфално изпращане йоаким льов

Германските национали по футбол искат да устроят триумфално изпращане за напускащия селекционер Йоаким Льов, заяви вратарят на Бундестима Мануел Нойер преди старта на световните квалификации тази седмица. Германците приемат Исландия в четвъртък и гостуват на Румъния в неделя, а три дни след това са домакини на Северна Македония.

"Всички трябва да подходим с допълнителна мотивация. Искаме да спечелим тези три мача и след това да се представим на ниво на европейското", коментира Нойер.

По-рано този месец Льов заяви, че напуска Бундестима след Евро 2020. Специалистът е начело на Германия от 15 години, като през 2014-а изведе отбора до световната титла.

"Льов си спечели правото да си тръгне, когато е на върха. В националния отбор съм от 2009 година. Скоро ще стана на 35 години, имал съм много върхове и спадове с него. Трябва да му устроим триумфално изпращане, той го заслужава", каза още Нойер.

Германия е в най-тежката група на Евро 2020 с еврошампиона Португалия, световния шампион Франция и Унгария.

"Сега сме концентрирани върху предстоящите три мача в квалификациите и се надяват те да бъдат една добра репетиция преди европейското. Нямаме право на грешки", добави Нойер.

Лошата новина за Германия е контузията на полузащитника Тони Кроос, който е получил мускулно разтежение и ще се завърне в клубния си отбор Реал Мадрид.

"Тони премина преглед с нашия лекарски екип. Той много искаше да остане с нас, но заради предстоящото европейско първенство, преценихме, че сега най-важно е той да се възстанови напълно", каза Йоаким Льов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма да местят мача Реал - Ливърпул
Няма да местят мача Реал - Ливърпул
МЗ уточни: България е на десето място по смъртност от COVID-19
МЗ уточни: България е на десето място по смъртност от COVID-19