Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Гълъб Донев разпредели ресорите на вицепремиерите

от БНТ
16:51, 04.08.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
гълъб донев разпредели ресорите вицепремиерите
Слушай новината

Министър-председателят Гълъб Донев разпредели между четиримата вицепремиери функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет.

Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще координира работата на министрите на отбраната, на правосъдието и на електронното управление. Вицепремиерът ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, Държавната агенция за бежанците и Държавна агенция „Архиви“.

Заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев ще координира работата на министрите на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и индустрията, на иновациите и растежа, на туризма, на енергетиката, на околната среда и водите и на земеделието. В ресора на вицепремиера са Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, Агенцията за публичните предприятия и контрол, Агенцията за ядрено регулиране, Патентното ведомство.

Заместник министър-председателят по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров ще координира работата на министрите на образованието и науката, на културата, на младежта и спорта и на здравеопазването. Вицепремиерът ще осъществява взаимодействието на правителството с Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение и с Държавната агенция за закрила на детето.

В ресора на заместник министър-председателя по управление на европейските средства Атанас Пеканов е Националният статистически институт.

Вижте кои са новите служебни министри

Премиерът Гълъб Донев лично ще наблюдава дейността на министъра на финансите, на министъра на външните работи и на държавните агенции „Разузнаване“, „Национална сигурност“ и „Технически операции“.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Осем боксьори ще предстаявят България на Европейското за ученици в Турция
Осем боксьори ще предстаявят България на Европейското за ученици в Турция
Бачев вече тренира с баскетболните национали в Панагюрище, Стоилов и Костадинов ще се присъединят утре
Бачев вече тренира с баскетболните национали в Панагюрище, Стоилов и Костадинов ще се присъединят утре