НОВИНИ

Гарет Бейл с емоционално обръщение към привържениците на Уелс

Гарет Бейл
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:32, 29.03.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Гарет Бейл се сбогува емоционално с феновете на Уелс след отказването си от футбола, като каза на феновете, които го „правят толкова специален“, че те са „уелския футбол“.

Отборът на Роб Пейдж спечели четири точки от два мача в квалификациите за Евро 2024, след като Кийфър Мур отбеляза при победата с 1:0 над Латвия на „Кардиф Сити Стейдиъм“, а преди това бе измъкната точка от гостуването на Хърватия 1:1.

„Просто искам да кажа каква чест беше да представлявам тази страна и да играя пред най-добрите фенове в света. Вие подкрепихте мен и моето семейство през най-тежките падения и най-високите върхове. Не мога да ви благодаря достатъчно“, заяви Гарет Бейл.

Бейл е в основата на успехите на Уелс на международната сцена, извеждайки страната си до първото им класиране на Европейско първенство през 2016 г., в което те достигнаха невероятен полуфинал преди загуба от Португалия (0:2).

Бившият футболист на Реал Мадрид вкара и в трите мача от груповата фаза на този турнир, преди Уелс и Бейл да се завърнат в същото състезание пет години по-късно и да стигнат до 1/16-финалите на Евро 2020.

Последва първо участие на Световно първенство от 64 години насам, когато Уелс до Катар 2022, като Бейл отбеляза първия си гол на турнира при равенство 1:1 със САЩ.

Тази кампания в крайна сметка завърши с ранно напускане и разочарование, но Бейл призова феновете на Уелс да застанат зад тима, докато той се премества от терена към трибуните, за да стане привърженик.

„Беше най-голямото удоволствие да играя пред вас в цялата ми кариера. Очевидно ще ми липсва да играя пред вас, но се уверете, че подкрепяте момчетата.

Вие, феновете, сте уелският футбол, вие го правите толкова специален, вие го правите това, което е. Ще се радвам като вас много и се надявам да се видим скоро в бъдеще. Благодаря ви!“, завърши емоционалното си обръщение Гарет Бейл.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тони Паркър - първият французин приет в Залата на славата на НБА
Тони Паркър - първият французин приет в Залата на славата на НБА
Задържаха трима за купуване на гласове в Пазарджишко
Задържаха трима за купуване на гласове в Пазарджишко