Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Ген. Мутафчийски награди специалисти по здравни грижи от ВМА

от БНТ
15:28, 12.05.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
ген мутафчийски награди специалисти здравни грижи вма
Слушай новината

Всички специалисти по здравни грижи на Военномедицинска академия (ВМА) бяха отличени от генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS по повод 12 май – Международния ден на сестринството.

Признанието е за всеки един от Вас, колеги, за активното Ви участие, проявен висок професионализъм и всеотдайност при посрещането и преодоляването на пандемията от COVID-19, заяви началникът на ВМА.

От началото на пандемията до момента екипите на ВМА участват активно в битката с вируса. Хиляди са пациентите с коронавирус, преминали през многопрофилните болници, част от структурата на ВМА – предимно среднотежки и тежки случаи. А зад добрите резултати в лечението стои огромният труд на всички екипи, дисциплината и добрата организация при осигуряването на диагностично-лечебния процес.

Светът е устроен така, че с развитието на технологиите редица професии отмират. Но има и такива, за които се изисква „да работиш със сърце” и тези професионалисти – това сте Вие, колеги, те не могат да бъдат заменени от какъвто и да е робот. В медицината няма второстепенни роли. Именно професионалистите по здравни грижи са основните помощници на всеки лекар. Пациентите са различни, ситуациите са различни, но екипната работа и разбирането само с поглед са ключът към спасяването на всеки живот, изтъкна проф. Мутафчийски.

Той благодари на всички професионалисти по здравни грижи за отдадеността, усърдието и достойния денонощен труд, за човещината, за духа на единство и колективност, които днес не се срещат често: Гордея се с Вас и Ви благодаря за съвместните усилия за изграждането на устойчиви и висококачествени здравни грижи във ВМА. Честит празник! Бъдете здрави!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Три българки на ринга днес на Световното първенство по бокс за жени
Три българки на ринга днес на Световното първенство по бокс за жени
Улица в София ще носи името на Милен Цветков
Улица в София ще носи името на Милен Цветков