НОВИНИ

Генералният спонсор на Левски: Подадохме ръка в най-трудния момент за клуба и стоим до него

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:40, 17.11.2022
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
генералният спонсор левски подадохме ръка трудния момент клуба стоим
Снимка: ПФК Левски
Слушай новината

Генералният спонсор на Левски Palms Bet излезе с официално изявление до медиите, в което разкри каква е сумата, която от "Синия клуб" са получили от своя партньор след сключването на договора между двете страни.

От компанията обявиха, че са превели в касата на Левски над 5 милиона лева и ще продължат да бъдат до клуба въпреки трудностите, преди които "сините" са изправени.

Ето го и цялото изявление на генералния спонсор на Левски:

"Във връзка с излезлите информации в медийното пространство по отношение на партньорските договори между ПФК "Левски" АД и групата компании на Palms Bet, генерален спонсор на футболния клуб, заявяваме следното:

Palms Bet и групата компании, свързани договорно с футболния клуб, не само изпълняват всички поети ангажименти, редовно превеждат всички суми по сключените договори, но и подпомагат нееднократно клуба като го финансират с авансови парични преводи.

Бихме искали да уточним, че до момента в управляващото дружество "Р.С. Консулт" АД няма постъпило нито едно писмено обръщение към нас от страна на ПФК "Левски" АД, с което да се поиска преразглеждане на Договора за управление или искане за прекратяването му под каквато и да е форма.

Заявяваме, че от сключването на Договора за управление и спонсорските договори в края на август 2021 г. до днешна дата, са изплатени 4 732 962 лв. От тях:

1. 3 400 000 лв. – по спонсорски договори

2. 1 332 962 лв. – по Договор за управление

Дружество "Р.С. Консулт" АД не е получило плащане от ПФК "Левски" АД по нито една от издадените фактури по Договора за управление, които са на обща стойност 571 336 лв.

В допълнение, Palms Bet и групата компании са финансирали спортния клуб под различна форма с 552 130 лв. С това общата сума, която е получил ПФК "Левски" АД от групата компании на Palms Bet, възлиза на над 5 милиона лева.

С настоящото изявление бихме искали да внесем яснота по отношение на договорните ни отношения с клуба и да подчертаем, че за нас водещ принцип на партньорството ни с ПФК "Левски" АД е да подпомагаме клуба в неговото развитие. Подадохме ръка в най-трудния момент за клуба и стоим до него, независимо от трудностите, пред които е изправен", се казва в изявлението.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат въвеждане на 11 нови пътни знака за подобряване на пътната безопасност
Предлагат въвеждане на 11 нови пътни знака за подобряване на пътната безопасност
Постоянен арест за мъжа, подал фалшив сигнал за бомба на гарата в Пловдив
Постоянен арест за мъжа, подал фалшив сигнал за бомба на гарата в Пловдив