НОВИНИ

Георги Аврамчев: Надявам се казусът с Антъни Иванов да се реши час по-скоро

Георги Аврамчев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:43, 29.06.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската федерация плувни спортове (БФПС) изцяло се съобразява с указанията на Антидопинговата агенция и с решенията, които издава Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана, за да допусне Антъни Иванов до участие в Държавното лично отборно първенство. Това заяви пред медиите президентът на централата Георги Аврамчев.

БОК съобщи вчера, че двугодишното наказание за нарушения на антидопинговите правила е потвърдено от КАС, но плувецът днес стартира в сериите на Държавното първенство по плуване в София, въпреки че снощи беше изваден от стартовите списъци.

"Първоначално получихме писмо, че правата на Антъни Иванов са спрени за две години, но тази сутрин му беше позволено да участва в стартовете на това състезание и ние
го допуснахме. Това се случва и благодарение на работата на г-н Георги Градев", каза Аврамчев.

Той допълни, че се надява казусът да не повлияе негативно на плувците от националния отбор по-малко от месец преди Световното първенство за мъже и жени във Фукуока, Япония.

"Учуден съм от изказването на Антъни Иванов, че българското плуване ще бъде мъртво без него. Българското плуването го е имало много преди него и ще го има много след него. Имаме огромни успехи - олимпийска шампионка, световен шампион, осмо място на Летните олимпийски игри в Токио и много други големи постижения. Няма президент на федерация, който да не се опита да подкрепи всеки един добър спортист. Надявам се, че този казус ще бъде решен по-скоро, защото това пречи на отбора преди две големи състезания. Предстоят ни световно и европейско първенство, а ние се занимаваме с това кой е най-добрият", каза Георги Аврамчев.

Президентът на БФПС проведе среща с министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.

"Срещата с министър Илиев мина много добре. Беше изключително конструктивна. Запознахме го с предстоящите състезания за националните отбори в различните възрасти, както и с успехите ни в последните години. Изложихме и проблемите, пред които сме изправени като федерация. Най-вече този с материалната база. Срещаме разбиране от негова страна. Мисля, че имаме диалог с Министерството на младежта и спорта и се надявам, че ще работим добре в бъдеще", заяви Аврамчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Донски се класира за четвъртфиналите на двойки на турнир по тенис в Словения
Александър Донски се класира за четвъртфиналите на двойки на турнир по тенис в Словения
Олимпийските шампионки от ансамбъла се срещнаха с президента на японската федерация по гимнастика и посетиха храм по бойно изкуство
Олимпийските шампионки от ансамбъла се срещнаха с президента на японската федерация по гимнастика и посетиха храм по бойно изкуство