НОВИНИ

Георги Аврамчев пред БНТ за представянето на Мицин: Изключителен успех за българското плуване

Георги Аврамчев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:46, 09.07.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по плувни спортове (БФПС) Георги Аврамчев определи като "изключителен успех" представянето на Петър Мицин на европейското първенство за юноши и девойки в Белград, Сърбия.

В телефонен разговор за БНТ Аврамчев не скри, че е изключително щастлив от спечелените три златни медала, покритите нормативи "А" от Мицин за ЛОИ Париж 2024, както и световния му рекорд на 400 метра свободен стил при подрастващите.

"Изключителен успех за българското плуване. Това е най-доброто представяне на България на европейските първенства за юноши и девойки. Имаме три медала, две квоти и един световен рекорд. Много съм щастлив. Благодаря на Мицин и на треньорите, защото си свършиха добре работата", сподели ръководителят на БФПС.

Аврамчев изрази още увереност, че Мицин няма да бъде единственият български плувец на Игрите в Париж догодина и прогнозира, че страната ни ще спечели 7-8 квоти и освен това родните състезатели ще могат да се борят за "нещо по-сериозно".

"Аз съм сигурен, че на следващата Олимпиада ще имаме повече участници от предишната. Това означава минимум 5 квоти, а аз очаквам 7-8. Очаквам и да се борим не просто за полуфинали и финали, а за нещо по-сериозно. Виждате, че нивото на плуването продължава да се покачва, колкото на някои хора да не им харесва и да не го признават. Когато обаче резултатите говорят, всички трябва да замълчат", завърши Георги Аврамчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Драгомир Драганов ще ръководи реванша между Егнатия и Арарат-Армения в Лигата на конференциите
Драгомир Драганов ще ръководи реванша между Егнатия и Арарат-Армения в Лигата на конференциите
Ботев Пд победи сръбския Раднички в контрола седмица преди старта на новия сезон
Ботев Пд победи сръбския Раднички в контрола седмица преди старта на новия сезон