НОВИНИ

Георги Аврамчев: За първите 3 месеца и 15 дни не е имало нито стотинка във федерацията

Георги Аврамчев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:09, 19.04.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

"Обидно и подигравателно" нарече отношението на спортното министерство към федерацията по плувни спортове председателят на централата Георги Аврамчев. Той разкри пред БНТ пропуски в изнесената от ведомството финансова информация.

В своя профил в социалната мрежа Фейсбук спортният министър Радостин Василев обяви, че бюджетът на плувната федерация е увеличен с близо 124 000 лв. спрямо миналата година. Аврамчев обаче показа документи, според които в справката на спортното ведомство липсват отчетни разходи и увеличението е едва 261 лв.

"Никой не знае каква е програмата. Никой не знае коя и комисията, какви са критериите, кой ги определя, защо ги определя. Нашият проект е намален с 50%", категоричен е той.

Министър Василев показа платежно нареждане, според което на 15 април ведомството е превело средства на федерацията. Неговият президент благодари за това, но поясни, че от началото на годината не са постъпили средства.

"За първите 3 месеца и 15 дни не е имало нито една стотинка за средства за подготовка, възстановяване на нашите спортисти плюс месечни средства за треньори и състезатели", допълни той.

Основният проблем според Аврамчев е обвързването на възнагражденията на треньори и състезатели с размера на минималната работна заплата в страната, при това за миналата година.

"Нашият главен селекционер трябва да взима по-малко пари, отколкото е взимал миналата година, което на базата на историческите успехи през 2021 г. е смешно и обидно. За мен е изключително странно, че един млад човек, министър, юрист може да си позволи да нарича президенти на федерации слуги на мафията и мишки. Ние не сме крадци", добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джонсън се извини за "Партигейт", но няма да подава оставка
Джонсън се извини за "Партигейт", но няма да подава оставка
По-студено от обичайното и утре
По-студено от обичайното и утре