Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Георги Аврамчев: За първите 3 месеца и 15 дни не е имало нито стотинка във федерацията

от БНТ
21:09, 19.04.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Георги Аврамчев
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

"Обидно и подигравателно" нарече отношението на спортното министерство към федерацията по плувни спортове председателят на централата Георги Аврамчев. Той разкри пред БНТ пропуски в изнесената от ведомството финансова информация.

В своя профил в социалната мрежа Фейсбук спортният министър Радостин Василев обяви, че бюджетът на плувната федерация е увеличен с близо 124 000 лв. спрямо миналата година. Аврамчев обаче показа документи, според които в справката на спортното ведомство липсват отчетни разходи и увеличението е едва 261 лв.

"Никой не знае каква е програмата. Никой не знае коя и комисията, какви са критериите, кой ги определя, защо ги определя. Нашият проект е намален с 50%", категоричен е той.

Министър Василев показа платежно нареждане, според което на 15 април ведомството е превело средства на федерацията. Неговият президент благодари за това, но поясни, че от началото на годината не са постъпили средства.

"За първите 3 месеца и 15 дни не е имало нито една стотинка за средства за подготовка, възстановяване на нашите спортисти плюс месечни средства за треньори и състезатели", допълни той.

Основният проблем според Аврамчев е обвързването на възнагражденията на треньори и състезатели с размера на минималната работна заплата в страната, при това за миналата година.

"Нашият главен селекционер трябва да взима по-малко пари, отколкото е взимал миналата година, което на базата на историческите успехи през 2021 г. е смешно и обидно. За мен е изключително странно, че един млад човек, министър, юрист може да си позволи да нарича президенти на федерации слуги на мафията и мишки. Ние не сме крадци", добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Джонсън се извини за "Партигейт", но няма да подава оставка
Джонсън се извини за "Партигейт", но няма да подава оставка
По-студено от обичайното и утре
По-студено от обичайното и утре