НОВИНИ

Георги Глушков: Акцентът ми е да осигуря спокойствие преди Олимпиадата

Служебният министър на младежта и спорта уточни, че ще има трима заместници, с ресори спорт, младежки дейности и финанси

Георги Глушков
Снимка: Министерство на младежта и спорта
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:26, 09.04.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков е категоричен, че ще създаде нужните условия за българските спортисти, да постигнат успехи на предстоящите Олимпийски игри в Париж.

Президентът на Българската федерация по баскетбол поясни дали планира да прави кадрови промени в тотото, Сердика спортни имоти и другите дружества под шапката на министерството.

"Акцентът ми е да осигуря спокойствие на екипа, на Министерството, на Федерациите за предстоящите Олимпийски игри в Париж. Ако има нещо нередно, аз смятам, че то ще излезе в докладите и ако се наложи", заяви той.

Днес Глушков пое управлението на ММС от досегашния министър Димитър Илиев на кратка церемония в Спортната палата. Илиев изтъкна основните постижения на неговия мандат, сред които увеличаване на средствата за младежи и ученически спорт, изравняване на премиите за олимпийци и параолимпийци, въвеждането на отчетност във Федерациите и други.

"Изключително се радвам да предам щафетата в ръцете на министър Глушков. Познавам го и знам, че е човек с много високи морални качества. Г-н Глушков, желая ви от сърце много успехи", обяви Илиев.

Глушков уточни, че ще има трима заместници, с ресори спорт, младежки дейности и финанси, като техните имена ще станат ясни до ни.

"Ясно съзнавам голямата отговорност, която поемам. Вярвам, че опитът като президент на БФ Баскетбол, както и в международните структури, ще ни помогне да се представим по възможно най-добър начин. Остават броени седмици до откриването на Игрите в Париж, нека федерациите бъдат спокойни, че всички средства ще бъдат изпълнени, да работят усилено. Нека нашите спортисти, които още участват във вземането на квоти, да могат да разгърнат пълния си потенциал и да вземат квоти за България", допълни той.

Глушков уточни, че на Общо събрание на Българската федерация по баскетбол ще бъде решено, кой ще бъде негов заместник в централата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изборите ще струват 100 млн. лева, каза новият финансов министър
Изборите ще струват 100 млн. лева, каза новият финансов министър
Новият здравен министър: Грижата за хората е на първо място
Новият здравен министър: Грижата за хората е на първо място