НОВИНИ

Георги Глушков присъства на третото издание на фестивала по утринна гимнастика „Ямбол‘24“

Освен министърът на младежта и спорта, официален гост на спортната проява беше и президентът на Република България Румен Радев.

георги глушков присъства третото издание фестивала утринна гимнастика bdquoямболlsquo24ldquo
bnt avatar logo
от БНТ
14:12, 18.05.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков присъства на третото издание на националния ученически фестивал по утринна гимнастика „Ямбол‘24“ за ученици от I до XII клас, който се проведе в линейния парк „Тунджа“ в Ямбол.

„Поздравявам организаторите от община Ямбол за усилията им да насърчават подрастващите и младите хора да спортуват и да се научат на уважение и ценности. Изключително ценна е работата с учениците, защото именно там се ражда любовта към спорта. Вярвам, че с такива инициативи заедно ще успеем да стимулираме повече хора към физическа активност, което ще ни помогне да развиваме здраво и активно общество. Пожелавам на всички участници здраве и много позитивни емоции“, каза Георги Глушков при откриването на спортния празник.

Освен министърът на младежта и спорта, официален гост на спортната проява беше и президентът на Република България Румен Радев. И тази година важна част от журито беше Нешка Робева.

„Ще продължа да подкрепям тази инициатива, защото тя директно подпомага постигането на важната национална цел – физическото и духовно развитие на нашите младите хора. Това е една от най-добрите инвестиции в нашето бъдещето. Ако ние не заложим на тази важна национална цел, не можем да постигнем нито една от другите стратегически цели пред нашата страна“, каза Радев.

"Спортът и активният начин на живот са най-важните стъпки в борбата с обездвижването, затлъстяването, тютюнопушенето, алкохола и наркотиците сред младите хора", добави той.

"Успяха да събудят цяла България и да напомнят на училищата какво трябва да направят", сподели Нешка Робева.

Домакините от община Ямбол, кметът Валентин Ревански и заместник-кметът Енчо Керязов, се бяха постарали с отлично подготвени спортни съоръжения в уникалния за страната ни парк – в коритото на река Тунджа.

В надпреварата по утринна гимнастика участие взеха повече от 700 деца и младежи от 50 училищни отбора. В предизвикателството „Спортувай с президента“ всички жители и гости на град Ямбол премериха сили в следните дисциплини: лицеви опори, коремни преси, бягане на 400 м и „совалка“, скок дължина от място, набиране на лост и хвърляне на медицинска топка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Еврозаблуди": ЕС е искал да забрани розовия домат?
"Еврозаблуди": ЕС е искал да забрани розовия домат?
Янаки Милев ще играе за титлата на сингъл на турнира на клей в Анталия
Янаки Милев ще играе за титлата на сингъл на турнира на клей в Анталия