НОВИНИ

ГЕРБ: Инцидентът в Чешнегирово е синтез на целия начин, по който управлява кабинетът на Румен Радев

герб инцидентът чешнегирово синтез целия начин управлява кабинетът румен радев
bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 14.09.2021 (обновена)
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Слушай новината

Политическа партия ГЕРБ поиска оставката на министъра на отбраната във връзка с инцидента в Чешнегирово. Това стана ясно по време на брифинг в Народното събрание, на който бяха огласени подробности относно разследването на инцидента от 11 май т.г., който беше последван от смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев.

Според Тома Биков, Христо Гаджев и Даниел Митов от ГЕРБ, става дума за прикриване на убийство и то от страна на разследващите от Военна полиция.

На първо място, президентът Румен Радев трябва да освободи от длъжност директора на Военна полиция, който има пряка отговорност в прикриването на това убийство и замяната му с разследване на самоубийство, което очевидно не е такова. Докато този човек изпълнява тази длъжност има риск обстоятелствата да бъдат потулени, обясниха от ГЕРБ.

На второ място, да поиска незабавна оставка от министъра на отбраната и на трето място, да осигури пълна прозрачност какво се случва във Военна полиция, заявиха от ГЕРБ.

Те са категорични, че президентът Румен Радев и неговите назначения носят цялата отговорност.

Този случай е синтез, еманация на целия начин, по който управлява служебното правителство на Румен Радев. Опитът да се прикрие убийство, очевидно неуспешен, е начинът по който управлява Румен Радев. Целта е да му се осигурява комфорт и не само комфорт, а ресурси и логистична подкрепа, за да спечели втори мандат. Това е единствената цел, тези хора не се спират пред нищо, включително да прикриват убийства, заяви Даниел Митов.

Ние знаем, че Румен Радев даде генералско звание на човека, който оглавява Военна полиция - генерал Сотиров, допълни той.

Целия брифинг може да видите ТУК:

За съжаление, този парламент не намери воля за създаване на временна комисия за разследване на този инцидент, което беше предложено от ГЕРБ, съобщи в началото на брифинга депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

Той изнесе подробности от проверката след инцидента във военната база Чешнегирово и последвалото разследване за изясняване на обстоятелствата около смъртта на старши лейтенант Тодор Манчев.

Вътрешна проверка на Военна полиция намира за виновни лейтенант Тодор Манчев и майор Мерджанов, а на 1 юни проверка на инспектората на МО показва тотално различни неща от тази Военна полиция, обясни Гаджев.

По думите му върху семейството на лейтенант Манчев е бил оказан "тежък натиск" от страна на разследващите органи. След това се стига до смъртта на младия лейтенант, която е представена като самоубийство с цел да се прикрият следите около инцидента.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Технически проблем е вероятната причина за катастрофата край Айтос
Технически проблем е вероятната причина за катастрофата край Айтос
Сигнал за бомба на Летище София
Сигнал за бомба на Летище София