НОВИНИ

Германия и Дания не излъчиха победител в Инсбрук

bnt avatar logo
от Калоян Николов
00:16, 03.06.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
германия дания излъчиха победител инсбрук
Слушай новината

Отборите на Германия и Дания завършиха наравно 1:1 в контролна среща, играна в Инсбрук. Бундестимът поведе в резултата в 47-ата минута чрез Флориан Нойхаус, а в 71-ата минута Юсуф Поулсен изравни за "червения динамит".

Това бе първа проверка от подготовката на двата тима за предстоящото първенство по футбол, което започва на 11 юни и ще бъде излъчено в ефира на Българската национална телевизия.

Срещата на стадион "Тиволи Ной" започна с превъзходство на датчаните, които на няколко пъти затрудниха Мануел Нойер, но след 15-ата минута нататък футболистите на Йоахим Льов поеха инициативата в свои ръце.

Най-близо до гола бе Серж Гнабри, който в 44-ата минута преодоля защитник на датчаните и с хубав плътен изстрел препарира Каспър Шмайкъл, който безнадеждно гледаше как топката се отбива в напречната греда.

Второто полувреме започна отлично за Германия. В 47-ата минута немците отнеха топката в половината на Дания и създадоха бърза контраатака, последва центриране, което бе засечено от Нойхаус, който отблизо разпечата вратата на Шмайкъл.

"Червеният динамит" се върна в мача в 71-ата минута, когато след прекрасен извеждащ пас на Кристиан Ериксен, Юсуф Поулсен се озова зад немската защита и с левия как прати коженото кълбо във вратата на Нойер.

В 77-ата минута завърналият се Бундестима Томас Мюлер можеше да изведе Германия напред в резултата, но ударът му среща гредата. 8 минути по-късно скандинавците претендираха за 11-метров наказателен удар, след съприкосновение на Робен Кох с Дамсгоорд, но дузпа така и не бе отсъдена.

По този начин двата тима завършиха срещата при равенство 1:1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече слънце на запад, с валежи на изток
Повече слънце на запад, с валежи на изток
Има споразумение за смяна на властта в Израел
Има споразумение за смяна на властта в Израел