НОВИНИ

Германия и Мексико не се победиха в приятелска среща

германия мексико победиха приятелска среща
bnt avatar logo
от БНТ
08:16, 18.10.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Германия приключи с равенство срещу Мексико - 2:2 американското си турне. Преди това Бундестимът победи с 3:1 САЩ.

В 4-ата минута Льорой Сане овладя топката на десния фланг и подаде на Мусиала, който веднага потърси комбинация с Флориан Виртц, но Гийермо Очоа отрази удара на младата звезда на Байер (Леверкузен). Мексиканците отговориха с опасен изстрел на Сантиаго Хименес, преминал на сантиметри от гредата.

Германия взе преднина в 25-ата минута, когато Сане центрира от корнер, Робин Госенс продължи топката с глава към Рюдигер и централният защитник от няколко метра я прати в мрежата. Малко след гола Рюдигер беше замесен в любопитна ситуация в другото наказателно поле. След единоборство с него Хименес падна и поиска дузпа, но съдията даде знак играта да продължи.

"Ацтеките" стигнаха до изравнителен гол в 37-ата минута. Тогава Ървинг Лозано намери Ариел Антуна в наказателното поле, а последният не остави шансове на Марк-Андре тер Стеген за 1:1.

Три минути след подновяването на играта Мексико направи пълен обрат. Уриел Антуна центрира в наказателното поле, където Ерик Санчес се извиси над всички и с глава реализира за 2:1.

В 51-ата минута Германия стигна до изравнителен гол. Бундестима поде атака през центъра като Джамал Мусиала изведе Лирой Сане отдясно. Фланговият нападател напредна и центрира към Гозенс, който отправи удар с глава, който Гийермо Очоа успя да избие, макар да останаха съмнения, че топката е преминала голлинията. Топката се озова в Никлас Фюлкруг, който със силен удар се разписа във вратата на Мексико.

Проверката във Филаделфия беше част от подготовката на германците за финалите на Европейското първенство догодина, на което те са домакин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Явор Гечев за плановете за изграждане на ВЕИ: Земеделските земи са гарантирани в Конституцията
Явор Гечев за плановете за изграждане на ВЕИ: Земеделските земи са гарантирани в Конституцията
Транспортният министър: Ако получим сигнал за евакуация от Израел, сме готови да реагираме
Транспортният министър: Ако получим сигнал за евакуация от Израел, сме готови да реагираме