НОВИНИ

Германия и Швейцария не се победиха след зрелище в Кьолн

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:20, 14.10.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Футбол
германия швейцария победиха зрелище кьолн

Двата тима завършиха 3:3 в мача от група 4 на Лига А на Лигата на Нациите в мач, в който гостите от Швейцария имаха преднина от два гола, която обаче не успяха да задържат.

Резултатът бе открит още в 4-та минута, когато една избита топка след ъглов удар стигна до Фройлер, който с глава я върна в наказателното поле и там Гаврилович я прати във вратата на Германия, за 1:0 в полза на гостите.

В 26-та минута асистентът Фройлер се превърна в голмайстор, след като оползотвори бърза атака на кръстоносците отляво, завършила с успореден пас именно към играча на Аталанта . Той от своя страна прехвърли елегантно Нойер за 2:0.

Домакините отговориха скоро след това чрез Тимо Вернер, който напредна дълбоко в половината на Швейцария и с много техничен удар в долния десен ъгъл, намали изоставането на Германия.

При този резултат дойде и края на първото полувреме.

През втората част, в рамките на само пет минути, двата тима си отбелязаха нови три гола.

В 55-та Кай Хаверц открадна топката малко пред центъра и направи чудесен рейд, който завърши с хубав диагонален изстрел в долния десен ъгъл на Зомер за 2:2.

Швейцарците излязоха отново напред само две минути след това. Харис Сеферович бе изведен на страхотна позиция, но удара му бе париран от Мануел Нойер. При последвалото разбъркване обаче топката стигна до Гаврилович, който с мощен удар под гредата, отбеляза второто си попадение в мача.

Бундестима също обаче реагира бързо и три минути по-късно Серж Гнабри изравни след много красиво изпълнение с пета, за да фиксира крайното 3:3.

Така след четири кръга, Германия е все още в борбата за първото място с Испания и Украйна, докато швейцарците са последни в групата със само две точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецоперация срещу разпространението на дрога около училищата в София
Спецоперация срещу разпространението на дрога около училищата в София
Заради кратката програма на депутатите, БСП обяви състава на НС за изчерпан
Заради кратката програма на депутатите, БСП обяви състава на НС за изчерпан