НОВИНИ

Германия победи Чехия в контрола

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:21, 12.11.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Футбол
германия победи чехия контрола

Германия надви Чехия с гол на Лука Валдшмид в 13-та минута и спечели втората си победа за календарната година, въпреки че селекционерът на световните шампиони от 2014 година Йоахим Льов даде почивка на повечето си основни футболисти.

Германците контролираха мача в Лайпциг, но отново направиха много пропуски, както бе и в предходните срещи.

ФлорианНойхаус от БорусияМьонхенгладбахнацели десния страничен стълб на вратата на чехите, но и на Кевин Трап му се наложи да се намесва на няколко пъти, включително в самия край на мача след удар на Матей Видра.

Единствената друга победа за годината за германците бе с 2:1 през миналия месец като гости на отбора на Украйна, който те ще срещнат отново в събота в Лайпциг при закрити врата в мач от Лигата на Нациите.

Бундестимът ще завърши 2020 с гостуване на Испания три дни по-късно.

"Видя се, че искахме да спечелим този мач, така че съм доволен. Можехме да вкараме повече голове през първото полувреме, а през второто допуснахме няколко грешки", каза Льов за RTL.

Германският селекционер даде почивка на капитана Мануел Нойер и на редица други основни футболисти, сред които Тони Кроос, Тимо Вернер и други.

Илкай Гюндоган изведе отбора с капитанската лента за първи път в кариерата си, но напусна терена на почивката. Крайните защитници Ридле Баку от Волфсбург и Филип Макс от ПСВ Айндховен пък направиха своите дебюти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриват още 400 легла за болни от COVID-19 в "Пирогов"
Разкриват още 400 легла за болни от COVID-19 в "Пирогов"
Румениге критикува клубовете, които искат преразпределение на парите от тв права
Румениге критикува клубовете, които искат преразпределение на парите от тв права