НОВИНИ

Германия продължава без победа в "Лигата на Нациите"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:30, 07.09.2020
Чете се за: 01:29 мин.
Футбол
германия продължава без победа лигата нациите

"Бундестиумът" завърши наравно 1:1 при гостуването си на Швейцария, което означава, че все още няма победа в най-новия турнир на УЕФА, въпреки, че това е неговото второ издание.

Началото на срещата в Базел бе равностойно като първото по-интересно положение бе за гостите. В ..-та минута Лерой Сане задържа топката и си отвори възможност за изстрел, но вратарят Ян Зомер улови. Междувременно бе маркирана и засада на нападателя Тимо Веренер, който бе застанал на пътя на топката.

При следващата си добра възможност обаче футболистите на Йоаким Льов откриха резултата. Хубаво нападение по десния фланг завърши с върната топка от страна на Тони Крос към Илкай Гюндоган. Футболистът на Манчестър Сити отправи прецизен удар от движение от границата на наказателното поле, който влетя в мрежата на "кръстоносците" за 1:0.

Малко по-късно Антонио Рюдигер бе близо да удвои, но ударът му с глава след ъглов удар бе доста неточен.

Домакините постепенно започнаха да поглеждат по-чест към вратата на Бернд Лено и в 26-та минута Ренато Щефен остана очи в очи със стража на гостите, но Лено парира изстрела му.

Пет минути по-късно и Ян Зомер се налижи да отразява изстрел на Юлиан Дракслер, а при добавката на Сане бе вдигнат флаг за засада.

В 42-та минута домакините пропуснаха най-добрата си възможност през първото полувреме. Харис Сеферович бе изведен зад немската отбрано, но изстрелът му срещна страничната греда.

Така германците се оттеглиха на почивката с гол аванс.

След подновяването отново Дракслер имаше нелоша възможност да отбележи, но неговия опит бе блокиран от бранител в червено.

Така се стигна до 57-та минута, когато Емболо проби по левия фланг и пусна успореден пас към връхлитащия на скорост Силван Видмер. Футболистът на Базел не се поколеба да стреля от движение и матира Бернд Лено за 1:1.

В следващите десетина минути и двата тима отправиха по един далечен изстрел, но и двата случая двамата вратари се справиха.

В последните 10 минути на двубоя по-опасните положение бяха на сметката на домакините. Първо в 85-та Гранит Джака стреля опасно от пряк свободен удар, но съотборникът му в Арсенал, Бернд Лено отрази.

Секунди по-късно пък ефектно изпълнение на Рубен Варгас като по чудо не намери очертанията на немската врата.

В началото на добавеното време отново Джака бе близо до гол, но опитът му с глава премина с малко встрани от дясната греда на Германия.

По този начин двата тима поделиха точките, което означаваше, че "Бундестимът" продължава да няма победа в най-новия турнир на УЕФА вече шест мача.

За "кръстоносците", които завършиха четвърти в първото издание на надпреварата, пък това бе първа точка в групата, след като преди 4 дни допуснаха поражение при гостуването си на Украйна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима излекувани от COVID-19 в Русе
Трима излекувани от COVID-19 в Русе
Пожар в химическия комбинат "Свилоза" в Свищов
Пожар в химическия комбинат "Свилоза" в Свищов