НОВИНИ

Германският министър на здравеопазването коментира случая с неваксинирания Йосуа Кимих

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:23, 03.02.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Байерн Мюнхен Джошуа Кимих
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Министърът на здравеопазването на Германия Карл Лаутербах разкри в интервю за немско списание, че е готов лично да ваксинира футболиста на Байерн (Мюнхен) Йосуа Кимих срещу COVID-19.

Припомняме ви, че през ноември миналата година Кимих обяви, че не е имунизиран срещу коронавируса, тъй като се притеснява за здравето си в дългосрочен план.

Това отприщи редица критики към играча на Байерн, който обаче бе защитен от селекционера на националния отбор на Германия Ханзи Флик.

Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел също взе отношение по темата, като няколко дни след разкритието на Кимих тя го призова към "преосмисляне на решението".

Сега министър Лаутербах изрази готовност лично да постави ваксината на 26-годишния Йосуа, като наред с това ще обсъди с него и какви са възможните рискове за здравето на футболиста.

"Предложих му да го ваксинирам лично и да му обясня рисковете, които са значително по-големи за тези, които не са ваксинирани. Никога няма да го обвиня за поведението му. Нормално е да има страхове", коментира германският здравен министър.

В края на миналата година самият Кимих преболедува COVID-19, а след това разкри в интервю, че вече е преодолял страховете си и е готов да се ваксинира.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КНСБ: Издръжката на един човек се е повишила със 101 лв. за последното тримесечие
КНСБ: Издръжката на един човек се е повишила със 101 лв. за последното тримесечие
Започва пълна ревизия на толсистемата
Започва пълна ревизия на толсистемата