НОВИНИ

Глазгоу Рейнджърс записа най-лошото представяне в групите на ШЛ в историята

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:53, 02.11.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
глазгоу рейнджърс записа лошото представяне групите историята
Слушай новината

Шотландският Глазгоу Рейнджърс се завърна в груповата фаза на Шампионска лига след 12-годишна пауза, но отборът от "Айброкс" със сигурност ще иска по възможно най-бързия начин да забрави тазгодишното си представяне в най-престижния европейски клубен турнир.

Финалистът в турнира Лига Европа от изминалия сезон попадна в една група с отборите на Наполи, Ливърпул и Аякс и в крайна сметка записа най-лошото представяне в историята на турнира.

Рейнджърс загубиха всичките си шест мача в груповата фаза и завършиха с голова разлика -20, след като тимът на Джовани ван Бронхорст реализира едва 2 и допусна цели 20 гола в рамките на шестте си двубоя.

По този начин шотландският клуб постави нов антирекорд в надпреварата за най-лошо представяне в груповата фаза на Шампионската лига, след като до момента това постижение се държеше от хърватския Динамо Загреб, който през сезон 2012/13 също допусна шест поражения и приключи с голова разлика -19.

За Глазгоу Рейнджърс пък това е втори случай в историята, в който отборът отпада от Шампионската лига, без да запише нито една победа. През сезон 2008/09 шотландският тим стига само до две равенства в група с Щутгарт, Севиля и Униреа Урзичени.

За съжаление, в негативната класация за най-лоши представяния в групите на Шампионската лига има и българско присъствие чрез отбора на Левски, който през сезон 2006/07 приключва с шест загуби и голова разлика -16 в група с отборите на Барселона, Челси и Вердер Бремен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От ПП призоваха служебния кабинет да внесе нов бюджет за 2023 г.
От ПП призоваха служебния кабинет да внесе нов бюджет за 2023 г.
"Възраждане" определиха като провокация откриването на македонския клуб в Благоевград
"Възраждане" определиха като провокация откриването на македонския клуб в Благоевград