НОВИНИ

Гледайте финалните за годината мачове на футболните национали в ефира на БНТ

Национален отбор по футбол на България
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:25, 14.11.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол завършва годината с две контролни срещи - срещу Кипър на 16 ноември и срещу Люксембург на 20 ноември.

И в двата мача представителният ни тим ще гостува. След чудесните впечатления, които отборът остави след първите два двубоя под ръководството на селекционера Младен Кръстаич и победите срещу Гибралтар и Северна Македония в Лигата на Нациите през септември, сега "лъвовете" са амбицирани да покажат на привържениците, че успехите не са случайни.Тимът пътува утре сутрин за Кипър.

Българската национална телевизия ще излъчи и двете приятелски срещи на живо - в сряда от 20.00 часа е мачът срещу Кипър. Студиото по БНТ 3 с водещ Иво Бързаков започва в 19.30 часа, гости ще бъдат Пламен Николов и Стоян Орманджиев, коментатор на срещата е Илиян Енев.

След това националният отбор пътува за Люксембург, където в неделя, 20 ноември, ще гостува отново. Мачът е от 16.00 часа, като ще се излъчва по БНТ 2, а студиото започва отново половин час по-рано. Гости на Иво Бързаков ще бъдат Ангел Славков и Антони Здравков, а на коментаторския пулт зрителите ще чуят Петър Василев.

И за двете срещи БНТ ще има свой пратеник на място - Росен Станчев, който заедно с оператора Анатолий Грозданов, ще предават всичко най-съществено от лагера на националите и ще дадат възможност на аудиторията да чуе първите мнения от нашия щаб непосредствено след края на двата мача.

По-рано днес стана ясно, че полузащитникът Иван Йорданов е освободен от стартиралия лагер на мъжкия национален отбор на България. Футболистът на Лудогорец е с лек медицински проблем, който няма да му позволи да вземе участие в предстоящите приятелски мачове.

Двубоят на стадион "АЕК Арена" срещу Кипър ще бъде ръководен от малтийски съдийски скип. Главен арбитър е Тръстин Фаруджа Кан, като негови помощници ще бъдат Едуард Спитери и Люк Портели, а Констандинос Фотиу от Кипър щe бъде четвърти съдия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световното първенство по футбол в Катар и законите на Шериата
Световното първенство по футбол в Катар и законите на Шериата
Скокът в цените: Колко струват основните хранителни продукти?
Скокът в цените: Колко струват основните хранителни продукти?