НОВИНИ

Гледайте по БНТ 3: България U21 - Швейцария U21, квалификация за Евро 2023 за младежи

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:19, 12.10.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Футбол
гледайте бнт българия u21 швейцария u21 квалификация евро 2023 младежи
Слушай новината

Младежкият национален отбор на България до 21 години излиза тази вечер в един от най-важните си мачове в квалификациите за Европейското първенство през 2023 година.

Футболистите на селекционера Александър Димитров посрещат тази вечер от 18.00 часа на стадион "Славия" отборът на Швейцария в директен спор за първото място в групата.

Двубоят на "лъвчетата" може да гледате на живо в ефира на БНТ 3 от 17.50 часа, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg

Младежките ни национали стартираха кампанията си в тази група Е с победа като гост на Молдова, но след това последва тежко поражение с 0:4 от Уелс в София.

Преди няколко дни обаче българите се върнаха на победния път, разбивайки с 5:0 у дома аутсайдера в групата Гибралтар.

"Кръстоносците" от своя страна надиграха два пъти с по 4:0 гибралтарците, а в предишния кръг направиха 2:2 с другия фаворит в групата Нидерландия.

Срещу "лалетата" швейцарците пропиляха два гола аванс и със сигурност тази вечер ще търсят успеха, който да ги утвърди на върха в подреждането.

Победа за българския тим пък би върнала надеждите на момчетата на Александър Димитров за едно от първите две места в групата, през които минава и пътят към участие на Евро 2023 в Румъния и Грузия!

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монца връща Антов на ЦСКА
Монца връща Антов на ЦСКА
Даниела Дариткова се оттегля от политиката
Даниела Дариткова се оттегля от политиката