НОВИНИ

Гоф с нетърпение очаква завръщането си на Уимбълдън

bnt avatar logo
от Димитър Русев
11:50, 11.06.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
гоф нетърпение очаква завръщането уимбълдън
Слушай новината

Американската тийнейджърка Кори Гоф е развълнувана от перспективата да се върне на Уимбълдън това лято след отмяната турнира от Големия шлем през 2020 г. поради пандемията.

17-годишната състезателка не успя да стигне до първия си полуфинал на турнир от Големия шлем. Тя загуби от Барбора Крейчикова на Откритото първенство на Франция тази година.

Това все пак беше първият четвъртфинал на турнир от Големия шлем на американката.

Французинът Ензо Куако каза на Гоф след мача, че поражението от Крейчикова на "Ролан Гарос" ще я направи "шампион в бъдеще" и тийнейджърката изглежда е повярвала на думите му.

Отразявайки кампанията си, в която спечели Откритото първенство на WTA Емилия-Романя в Парма, Гоф каза: "Очевидно беше страхотен сезон. В бъдеще просто искам да продължа да се подобрявам. Надявам се следващата година да съм още по-добра. Но мисля, че научих много през това време и имам много неща, които мога да взема с мен на следващите си турнири по-късно тази година."

Сега тя ще насочи вниманието си към тревната настилка, където спомените за страхотното й представяне на 15-годишна възраст през 2019 г., побеждавайки Винъс Уилямс, нейния идол, по пътя към четвъртия кръг, ще се върнат.

"Много се радвам да се върна, разбира се. Мисля, че най-запомнящото се нещо, което си спомням от Уимбълдън, е просто опитът, който ми даде за голямата публика", каза Гоф.

"Беше един от първите ми мачове на такъв голям стадион, когато имах възможността да играя срещу наистина велики хора като Винъс Уилямс. Вероятно това беше началото на кариерата ми и на участията на големи турнири. Знам, че няма да е толкова хора, колкото обикновено, но се надявам, че все пак ще има фенове на трибуните. Просто съм щастлива, че съм здрава и всичко останало. Надявам се, че това ще продължи до самия Уимбълдън", добави още младата тенисистка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасиха загубено мече на пътя за Чепеларе
Спасиха загубено мече на пътя за Чепеларе
Протест пред Дома на Европа блокира движението по ул. "Раковски"
Протест пред Дома на Европа блокира движението по ул. "Раковски"