НОВИНИ

Годжа спечели спускането във Вал д'Изер и поведе в генералното класиране

София Годжа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:39, 18.12.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Зимни
Слушай новината

Италианката София Годжа поведе в генералното класиране за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като спечели спускането във Вал д'Изер, Франция.

29-годишната Годжа отново не остави никакво съмнение, че е №1 в скоростните дисциплини в момента и спечели и третия старт в спускането от началото на сезона.

Италианката даде време 1.41.71 минути и остави на 27 стотни зад себе си американката Брийзи Джонсън, която продължава да бъде най-сериозната ѝ конкурентка. На почетната стълбичка се качи и Мирям Пухнер от Австрия, която бе с 0.91 секунди по-бавна от победителката.

По този начин Годжа записа четвърта победа от началото на сезона и измести Микаела Шифрин от върха в класирането за големия кристален глобус.

Годжа, която регистрира 15-и успех в Световната купа в кариерата си, вече има 535 точки, десет повече от Шифрин, която не стартира днес. Трета в подреждането е миналогодишната победителка Петра Влъхова от Словакия, която има 340 точки. В класирането в спускането Годжа е с пълен актив от 300 точки, пред Джонсън (240) и Пухнер (152).

Утре във Вал д'Изер ще се проведе старт в супергигантския слалом.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР потвърди за случая с Владислав Горанов, той с първи коментар
МВР потвърди за случая с Владислав Горанов, той с първи коментар
Откриха ски сезона в Банско и Боровец
Откриха ски сезона в Банско и Боровец