НОВИНИ

Гол на Караско в 100-ата минута донесе на Атлетико трите точки срещу Еспаньол

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:51, 17.04.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
гол караско 100 минута донесе атлетико точки еспаньол
Слушай новината

Отборът на Атлетико (Мадрид) постигна драматична победа с 2:1 при домакинството си на Еспаньол в среща от 32-ия кръг на Ла Лига.

В герой за "дюшекчиите" се превърна Яник Ферейра Караско, който реализира и двата гола за успеха, а победният дойде чак в 100-ата минута от срещата.

Преди това белгиецът беше извел тима на Диего Симеоне напред в резултата в 52-ата минута, възползвайки се от асистенция на Матеуш Куня.

В 71-ата минута обаче Жофри Кондогбия игра с ръка току пред собственото си наказателно поле за което получи втори жълт картон, оставяйки домакините в намален състав.

Раул де Томас изпълни последвалия свободен удар и след неумела намеса на стража Ян Облак топката влетя във вратата на Атлетико за 1:1.

Драмата на "Уанда Метрополитано" обаче тепърва предстоеше, тъй като в последната от петте минути на продължението домакините получиха право да изпълнят ъглов удар. След центрирането кълбото срещна ръката на играч на Еспаньол, но сигнал не последва.

Секунди по-късно обаче главният рефер Хорхе Васкес получи сигнал от ВАР да преразгледа ситуацията и след близо петминутно чакане посочи бялата точка. С отговорността да изпълни дузпата се нагърби Караско, който не сбърка, носейки победата за своя тим.

По този начин Атлетико (Мадрид) се утвърди еднолично на 4-то място в подреждането с 60 точки, докато съставът на Еспаньол е на 12-та позиция с 39 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как ремонтите на пътищата се заплетоха като гордиев възел и има ли разсичане?
Как ремонтите на пътищата се заплетоха като гордиев възел и има ли разсичане?
Как посрещнаха католическия Великден в Раковски?
Как посрещнаха католическия Великден в Раковски?