НОВИНИ

Гол от пряк свободен удар прекърши младите "лъвчета" срещу Швейцария

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:00, 12.10.2021
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
гол пряк свободен удар прекърши младите лъвчета швейцария
Слушай новината

Младежкият национален отбор на България отстъпи с минималното 0:1 при домакинството си на Швейцария в мач от квалификационна група Е за място на Европейското първенство за футболисти до 21 години през 2023 година.

Единственото попадение отбеляза Кастриот Имери в края на първата част, когато играчът на Сервет изпълни чудесно пряк свободен удар, за да донесе трите точки на "кръстоносците".

Така швейцарците запазват първото място в групата, като вече имат 10 точки, докато момчетата на Александър Димитров поне засега запазват 2-та позиция с актив от 6 пункта.

Още от самото начало на срещата двата отбора се вкопчиха в здрава битка, като големи трудности им създаваше наводнения терен на стадион "Славия", който оказваше сериозно влияние върху движението на топката.

Първата по-интересна ситуация дойде в 26-ата минута, когато гостите получиха право да изпълнят свободен удар. Неразчетено излизане на българския страж Христов за момент създаде суматоха пред нашата врата, но все пак Виктор Попов изби в ъглов удар.

В 34-ата минута се откри и първата добра възможност пред българския тим, но Симеон Петров пропусна да отбележи от непосредствена близост, пращайки топката над вратата.

Секунди по-късо швейцарците организираха светкавично нападение отдясно, което завърши с изстрел на Имери, при който се наложи на Дамян Христов да прави и първото спасяване в срещата, за да запази нулевото равенство.

Три минути преди края на първата част подаване на Филип Кръстев доведе до автогол на вратаря на Швейцария Саипи, но страничният арбитър прецени, че преди топката е напуснала очертанията на терена преди отиграването на българския футболист и в крайна сметка бе отсъден удар от вратата.

За съжаление секунди преди края на полувремето Кастриот Имери откри резултата след чудесно изпълнение на пряк свободен удар, което прониза българската врата, макар стража Христов да успя да докосне кълбото.

Швейцарците бяха много близо до това да удвоят своя аванс в началото на втората част, но самоотвержен шпагат на Мартин Атанасов в краката на противников нападател запази резултата 0:1.

Като цяло полувремето премина под знака на здравата битка между двата тима без да се стига до сериозни опасности пред една от двете врати.

В самия край на двубоя българите опитаха да натиснат в търсене на точка, но усилията им не се увенчаха с искания резултат и така победата отиде при състава на Швейцария.

За нашите "лъвчета" сега предстоят два двубоя до края на календарната година от тези квалификации, като през ноември им предстои визита на Нидерландия и домакинство на Молдова.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България показа характер и обърна Северна Ирландия на "Васил Левски"
България показа характер и обърна Северна Ирландия на "Васил Левски"
ИТН с писмо до правителството с недоволство от европейската енергийна политика
ИТН с писмо до правителството с недоволство от европейската енергийна политика