НОВИНИ

Гол в края донесе трите точки на Лудогорец срещу Славия

гол края донесе точки лудогорец славия
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:51, 19.02.2023
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец отново се доближи на една точка от лидера в класирането ЦСКА, след като победи Славия с 2:1 у дома в мач от 20-ия кръг на Първа лига. На "Хювефарма Арена" в Разград домакините бяха близо до това да изгубят точки в надпреварата с "червените", но гол в добавеното време на Нонато им донесе ценен успех.

"Орлите" започнаха силно двубоя и поведоха в резултата още в 18-ата минута, когато Спас Делев се разписа след подаване на Доминик Янков. Домакините контролираха събитията на терена, но в 76-ата минута Антон Недялков извърши нарушение в своето наказателно поле, което първоначално реферът Никола Попов подмина, но след консултация с ВАР бе отсъдена дузпа, която Тони Тасев реализира. Играчите на Лудогорец се втурнаха в атака в оставащите минути и натискът им даде резултат в 93-ата минута, когато Нонато вкара с глава след центриране на Якуб Пьотровски.

По този начин Лудогорец вече има 49 точки, само една по-малко от ЦСКА. Славия заема четвърто място в класирането с актив от 35 точки. В следващия кръг шампионите гостуват на Левски във вторник, 28 февруари, от 17.45 часа. За Славия предстои домакинство на Хебър в неделя, 26 февруари, от 12.30 ч.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА с чиста победа срещу Монтана във волейболното първенство
ЦСКА с чиста победа срещу Монтана във волейболното първенство
Хебър победи Марек и се върна в топ 3 на елита
Хебър победи Марек и се върна в топ 3 на елита