НОВИНИ

Гол в последните секунди на "Лаута" доближи ЦСКА до Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:03, 10.07.2020
Чете се за: 01:14 мин.
Футбол
гол последните секунди лаута доближи цска лига европа

"Армейците" победиха с 1:2 като гост, но резултатът можеше да бъде съвсем различен.

Домакините не можеха да разчитат на цели седемтима футболисти, участвали във финала за купата, след като стана ясно, че няколко души от отбора са дали положителен тест за коронавирус. Това бе и причината за решението двубоят да се проведе пред празни трубуни, още преди да бъде издадена новата заповед на министъра на здавеопазването.

Съставът на ЦСКА започна по-силно срещата и още във втората минута Али Соу стреля към вратата на "смърфовете", но Мартин Луков се справи. Червените продължиха да бъдат по-активния отбор на терена и в 20-та минута мощен удар на Тиаго Родригеш разтресе напречната греда на вратата на домакините.

Локо Пд стигна до първата си добра възможност в 28-та минута, когато Лукас Салинас осъществи хубав индивидуален пробив, но ударът му бе отразен от Густаво Бусато. В края на първото полувреме пък Кристиан Малинов стреля над вратата при един ъглов удар за гостите.

В началото на второто полувреме опасностите и пред двете врати липсваха до 61-та минута. Капитанът на червените, Петър Занев допусна груба грешка, предоставяйки топката на Лукас Салинас, който останал очи в очи с Бусато не сбърка и изведе домакините напред в резултата.

ЦСКА се хвърли напред да търси изравнителен гол и в 81-та минута усилията им се овенчаха с успех. Кристиян Малинов бе повален в наказателното поле, а Тиаго Родригеш запази хладнокръвност и реализира дузпата за 1:1.

Истинската драма, обаче, бе запазена за последните минути. В 87-та, Локомотив успя да вкара второ попадение, но то бе отменено след като страничния рефер прецени, че Доминик Малонга е бил в положение на засада. При повторенията, обаче, ясно се видя, че конгоанецът не е бил зад гърба на последния футболист от защитата на ЦСКА.

Така се стигна до 94-та минута, когато Али Соу получи пас в коридор от Ахмед Ахмедов и донякъде взе частичен реванш за изспуснатата дузпа на финала на купата миналата седмица, пронизвайки Мартин Луков за 1:2.

Успехът, почти сигурно си гарантира директно участие в квалификациите за турнира Лига Европа, повеждайки с три точки пред вечния съперник Левски кръг преди края. Локомотив (Пловдив) запазва 5-та позиция с актив от 50 точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стане ли "Света София" джамия – ЮНЕСКО я вади като културно наследство
Стане ли "Света София" джамия – ЮНЕСКО я вади като културно наследство
До 5 дни ясни имената на новите номинирани за председател на КЕВР
До 5 дни ясни имената на новите номинирани за председател на КЕВР