НОВИНИ

Григор Димитров излиза тази вечер срещу Циципас

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:46, 29.10.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Тенис
григор димитров излиза вечер циципас

Мачът между двамата ще бъде последен на централния корт и се очаква да започне около 20.30 часа българско време, веднага след края на срещата между Доминик Тийм и Кристиан Гарин.

Това ще бъде втори дуел между първата ни ракета и гръцкия тенисист, като двамата се изправиха един срещу друг неотдавна на "Ролан Гарос", където Циципас спечели в три сета, но Григор имаше всички шансове да спечели втората част, което щеше да промени развоя на битката.

Именно поради това 29-годишния хасковлия ще излезе пределно мотивиран на корта, в търсене на реванш. Със сигурност, играта на бъкгаринът в първия му мач във Виена, ни дава поводи за оптимизъм. Григор спечели в два сета срещу силния руснак, Карен Хачанов, като показа стабилна игра.

Циципас от друга страна, имаше трудности срещу Ян-Ленард Щруг във вчерашния следобед, губейки първия сет в тайбрек. Впоследствие обаче гръцкият тенисист се мобилизира и стигна до пълния обрат.

Стискаме палци на Григор Димитров и се надяваме да се класира за общо четвъртия си четвъртфинал през този сезон и втори пореден след турнира в Антверпен. Другите турнири, в които българинът достигна до топ 8 бяха в Рим и Акапулко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
850 лв. глоба за шофьор, движил се със 141 км/ч при ограничение от 60 км/ч
850 лв. глоба за шофьор, движил се със 141 км/ч при ограничение от 60 км/ч
Затягане на мерките: Ще оцелеят ли езиковите центрове
Затягане на мерките: Ще оцелеят ли езиковите центрове