НОВИНИ

Григор Димитров мина без проблеми срещу Музети за успешен старт във Виена

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:45, 24.10.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
очаквайте живо григор димитров николас джари

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна успешно участието си на турнира от сериите АТР 500 във Виена, побеждавайки в два сета италианеца Лоренцо Музети.

32-годишният хасковлия се наложи с 6:3, 6:4 за малко повече от час и половина игра и по този начин взе реванш от същия този съперник за поражението му от него преди две години в Акапулко.

В днешния им двубой във Виена обаче Григор имаше пълен контрол върху случващото се на корта, като за два сета даде само една точка за пробив на Музети, която успя да отрази.

Срещата на централния корт във "Винерщатхале" започна равностойно, но за наша радост Гришо пръв нанесе своя удар, пробивайки за 3:1 в първата част. Впоследствие Димитров имаше шанс да поведе и с 5:1, но пропусна нови два брейкбола, а единствените му затруднения дойдоха в деветия гейм, когато нашето момче сервираше за сета и всъщност трябваше да отразява точка за връщане на пробива. За щастие, българинът се справи със задачата и при четвъртата си възможност сложи точка на спора в откриващата част.

Във втората световният №16 отново стоеше по-стабилно на корта, но въпреки това трябваше да чака дълго, за да нанесе своя удар. В хода на сета Димитров пропусна няколко шанса да пробие, но логичното се случи в деветия гейм и така Григор поведе с 5:4, а след това на свой сервис стигна комфортно до крайния успех.

По този начин първата ни ракета се класира за осминафиналите във Виена, където го очаква дуел срещу някой измежду действащия шампион Даниил Медведев или младата френска надежда Артур Фис.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жестокост към животни: Повечето от делата са спрени заради липса на извършител
Жестокост към животни: Повечето от делата са спрени заради липса на извършител
Доминик Ливакович е възстановен и може да пази за Фенербахче срещу Лудогорец
Доминик Ливакович е възстановен и може да пази за Фенербахче срещу Лудогорец