НОВИНИ

Григор Димитров напусна контузен Мастърса в Индиън Уелс

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:06, 11.03.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
григор димитров запазва ранглистата лек прогрес адриан андреев
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров напусна корта контузен и не успя да довърши мача си срещу Джейсън Къблър от втория кръг на Мастърс турнира в Индиън Уелс.

При резултат 6:2, 6:7(5) и изоставане от 0:3 в третата част българинът взе решение да прекрати участието си в двубоя, след като видимо изпитваше трудности с придвижването си по корта, породени от проблеми с десния крак.

Иначе мачът започна отлично за Григор, който в първия сет реализира два пробива по пътя към успеха си с 6:2 за само 36 минути.

Във втората част Димитров пропусна една възможност да вземе подаването на съперника си в самото начало, а след това двамата бяха безгрешни на свой сервис и така съдбата на сета трябваше да бъде решена в тайбрек. В дългия гейм Къблър поведе с 3-0 точки, но българинът отговори и изравни при 3-3. Впоследствие играта вървеше точка за точка, но австралиецът първи стигна до сетбол при 6-5 в своя полза и го реализира, за да изравни резултата в сетовете.

За съжаление, третата решителна част започна с видими проблеми за Григор, който изпитваше някакъв дискомфорт в десния крак и това доведе да загуба на три поредни гейма, когато първата ни ракета взе решение да прекрати участието си в срещата.

По този начин Джейсън Къблър за първи път в своята кариера ще играе в трети кръг на Мастърс турнир, а там негов съперник ще бъде №14 в схемата Франсис Тиафо.

Григор Димитров пък напуска Индиън Уелс още във втория кръг, което ще доведе до загуба на точки и потенциално спад в ранглистата, тъй като през миналата година българинът достигна до четвъртфиналите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След стрелбата в Хамбург: Полицията е разговаряла с нападателя през февруари
След стрелбата в Хамбург: Полицията е разговаряла с нападателя през февруари
Зеленски въведе санкции срещу физически и юридически лица, свързани с Русия
Зеленски въведе санкции срещу физически и юридически лица, свързани с Русия