НОВИНИ

Григор Димитров няма да участва на турнира във Вашингтон

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
13:35, 15.07.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Тенис
григор димитров участва турнира вашингтон

Първата ракета на България Григор Димитров не се е записал за участие на турнира "Сити Оупън" във Вашингтон, с който ще бъде подновен професионалният тенис при мъжете след близо петмесечно прекъсване заради пандемията от коронавирус.

Турът ще бъде рестартиран с надпреварата на твърди кортове от сериите АТП 500 на 14 август, но в него ще участват едва трима играчи от топ 10 на ранглистата.

Водач в схемата ще бъде световният номер 5 Данийл Медведев, а гъркът Стефанос Циципас и белгиецът Давид Гофен са другите участници от първата десетка. Роберто Баутиста Агут, Диего Шварцман, Карен Хачанов, Денис Шаповалов, Кристиан Гарин и Феликс Оже-Алиасим са играчите от топ 20, които са се записали за участие.

Счита се, че липсата на интерес за участие на водещите тенисисти е предизвикан от притеснението им от начина, по който САЩ се справя с COVID-19.

По-рано тази седмица Григор Димитров обяви, че е дал негативна проба за коронавирус и че няма търпение да започне подготовка за участието си в турнирите на твърди кортове в САЩ и Ю Ес Оупън. Възможно е той да играе на Мастърса в Синстинати, който започва на 22 август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът скърби за Николай Щерев: Ужасна загуба на млад спортист
Премиерът скърби за Николай Щерев: Ужасна загуба на млад спортист
Тежко ПТП с четирима ранени в Разград. Тир отне предимство и помля кола
Тежко ПТП с четирима ранени в Разград. Тир отне предимство и помля кола