НОВИНИ

Григор Димитров с нова загуба в Ница

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
10:25, 27.07.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Тенис
григор димитров нова загуба ница

Григор Димитров загуби от 38-годишния испанец Фелисиано Лопес с 2:3 части (10:17, 15:14, 16:12, 12:16, 0:2) във втория си мач от второто издание на демонстративния турнир в Ница, организиран от треньора на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу.

Вчера най-добрият български тенисист дебютира в Ultimate Tennis Showdown с поражение с 0:4 части от френския ветеран Ришар Гаске, а Фелисиано Лопес надви Алексей Попирин с 3:1 части.

Надпреварата се провежда в експериментален формат с четири четвъртини от по 10 минути всяка. Ако се достигне до равенство 2:2 части, се играе решителна пета, която се взема на принципа на „внезапната смърт“ – първият тенисист, записал две поредни точки, е победител.

За Григор това е първо участие на турнир, след като обяви, че е излекуван от коронавируса, с който се инфектира след участието си на двата демонстративни турнира от веригата „Адрия Къп“ в Белград и Задар.

Българинът в момента се опитва да се върне към добрата си състезателна форма преди рестарта на сезона в мъжкия професионален тенис през август.

Турнирът е с продължителност от две седмици, като играчите са разпределени в две групи от по четирима. Срещите за трофея на Ultimate Tennis Showdown 2 са на 1 и 2 август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навършват се 65 години от създаването на Университетската ботаническа градина в Балчик
Навършват се 65 години от създаването на Университетската ботаническа градина в Балчик
Ювентус с девета поредна титла в Италия
Ювентус с девета поредна титла в Италия