НОВИНИ

Григор Димитров с отлично начало на Мастърса в Шанхай

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:58, 08.10.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
григор димитров холгер руне неделя обяд четвъртфиналите пекин
Слушай новината

Григор Димитров започна с чиста победа участието си на АТР Мастърс 1000 турнира в Шанхай, побеждавайки с 6:4, 6:3 австралиеца Александър Вукич в мач от втория кръг на надпреварата.

Припомняме ви, че този двубой трябваше да се изиграе още вчера, но бе отложен заради дъждовното време, което обърка програмата на организаторите.

Димитров и Вукич все пак излязоха на корта днес, а мачът започна с по един труден сервис гейм и за двамата тенисисти, който премина през 40:40. Все пак българинът беше този, който пръв проби, за да поведе с 2:1, а в следващите минути Григор задържа преднината си. При 4:2 в своя полза дори нашето момче си осигури два шанса за нов пробив, но Вукич ги отрази и стигна до 3:4. Въпреки това обаче най-добрият ни тенисист продължи да бъде по-стабилният на корта и закономерно взе първия сет след 6:4 в своя полза.

Втората част отново започна позитивно за 31-годишния хасковлия, който съумя да пробие подаването на Вукич още в откриващия гейм. Отново при резултат 4:2 българинът имаше два брейкбола, с които на практика можеше да реши мача, ала австралиецът отново се измъкна, намалявайки пасива си на 3:4. Вторият пробив все пак стана факт в деветия гейм, когато Вукич сервираше за оставането си в срещата, но Димитров издебна своя момент и реализира своя първи мачбол, за да сложи точка на спора след час и 23 минути на корта.

С успеха първата ни ракета си осигури място в третия кръг на надпреварата, където очаква победителя от дуела между №18 в схемата Карен Хачанов от Русия и квалификанта от Казахстан Бейбит Жукайев.

При нова победа Григор ще се класира за осминафиналите от надпреварата, където пък е възможен мач срещу водача в схемата Карлос Алкарас или 30-ия поставен Дан Еванс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел удари район в Ливан в отговор на изстреляни оттам снаряди
Израел удари район в Ливан в отговор на изстреляни оттам снаряди
Пореден протест на опозицията в Сърбия
Пореден протест на опозицията в Сърбия