НОВИНИ

Григор Димитров сам сложи край на участието си на US Open

григор димитров сам сложи участието open
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:04, 01.09.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Григор Димитров се отказа във втория кръг на турнира от Големия шлем – US Open. Хасковлията реши да сложи сам край на участието си в Ню Йорк заради контузия при резултат 6:7(4), 6:7(4), 0:4 срещу Алексей Попирин.

Световният номер 18 получи медицинска помощ във втория сет, като болката се оказа в левия му крак.

Срещата започна с близо едночасово закъснение заради дъжд, а след това във втората част имаше и кратко прекъсване заради преваляване, а след това и подсушаване на корта.

Григор Димитров започна убедително мача, като по нищо не даваше признаци за злощастния финал. Българинът поведе с 4:1, но след това преднината му беше стопена. Стабилизирането на играта на Алексей Пипирин даде резултат и в тайбрека, като накара нашия тенисист да започне да греши.

Вторият сет отново започна добре за Григор Димитров, след като записа пробив още в началото за 1:0, след това обаче постепенно отстъпи и резултатът отново бе изравнен. Тогава се наложи и медицинският екип да съдейства на българина, заради травмата в левия крак.

След възобновяването и след дъжда Григор Димитров продължи да бъде колеблив, загуби и втория тайбрек. Третата част започна с пробив при подаване на българина, който в изблик на гняв счупи ракетата си и получи официално предупреждение. Последваха нови три гейма в полза на Попирин, а при 0:4 реши, че е най-добре да прекрати участието си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия започва да поставя трета доза ваксина на хората над 60 години
Германия започва да поставя трета доза ваксина на хората над 60 години
Бургас има нов туристически кораб (СНИМКИ)
Бургас има нов туристически кораб (СНИМКИ)