НОВИНИ

Григор Димитров ще се включи и на двойки в Куинс

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:52, 03.06.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
григор димитров включи двойки куинс
Слушай новината

Световният №17 Григор Димитров ще вземе участие и в надпреварата на двойки на турнира от сериите АТР 500 на трева в Куинс, Англия.

Участието на първата ни ракета в Куинс обаче все още не е гарантирано заради травмата в гърба, която го спря още на старта на Ролан Гарос.

Ако все пак се появи на тревните кортове, българинът ще си партнира с Фелисиано Лопес, който е действащ шампион в турнира и на сингъл, и на двойки.

Двамата и преди са обединявали сили в двойков турнир, като това се случи на АТР 500 надпреварата във Виена. В австрийската столица обаче българо-испанският дует е спрян още на старта от силната френска двойка Пиер-Юг Ербер и Никола Маю.

На сингъл пък Григор и Фелисиано имат далеч по-дълга история на "Куинс Клъб", като са се срещали общо три пъти. В тези сблъсъци испанецът има два успеха, но хасковлията спечели най-важният мач помежду им - финалът през 2014 година.

Григор Димитров и Фелисиано Лопес ще участват и в надпреварата на сингъл, като двамата ще започнат от квалификациите.

Интересното в случая е, че 30-годишния българин доброволно е решил да се включи в пресявките, тъй като ранкингът му му позволява да започне директно от основната схема.

Разбира се, отново правим уточнението, че все още не е потвърдено дали Гришо ще бъде в състояние да се включи в турнира, който започва на 14 юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В очакване на полуфиналите при младежите на Евро 2021
В очакване на полуфиналите при младежите на Евро 2021
Инцидент в Чешнегирово: Клон на дърво рани тежко курсант
Инцидент в Чешнегирово: Клон на дърво рани тежко курсант