НОВИНИ

Григор Димитров срещу Карлос Алкарас във вечерната сесия на централния корт в Мадрид днес

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:39, 30.04.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
григор димитров карлос алкарас вечерната сесия централния корт мадрид
Слушай новината

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще се изправи тази вечер срещу младата испанска звезда Карлос Алкарас в един от най-очакваните мачове от третия кръг на АТР Мастърс 1000 турнира на клей в Мадрид, Испания.

Двубоят между Григор и миналогодишния шампион в турнира Алкарас очаквано намери място във вечерната сесия на централния корт "Маноло Сантана" и ще започне не преди 21.00 часа българско време.

Това ще бъде едва втора срещата на българина с настоящия №2 в света, като при първата Димитров нямаше много поводи за радост, тъй като отстъпи с 1:6, 3:6 на Мастърса в Париж в края на 2022-а година.

Припомняме ви, че най-добрият ни тенисист се класира за третия кръг в Мадрид, след като се справи трудно с французина Грегоар Барер след два тайбрека.

Началото за Карлос Алкарас в испанската столица също бе далеч от убедително, но все пак 19-годишният талант направи необходимото, за да елиминира Емил Руусувуори след 2:6, 6:4, 6:2.

Любопитно е да се сподели, че през 2023-а се навършват точно 10 години от една от най-големите победи в кариерата на Григор Димитров, който през 2013-а година именно в Мадрид побеждава действащия световен №1 Новак Джокович в мач, който и до днес навярно е в спомените на голяма част от българските привърженици.

Тази вечер съперник на Димитров ще бъде вторият в света Карлос Алкарас и със сигурност много от привържениците на първата ни ракета той отново да повтори подвига си и да елиминира поставения под №1 в основната схема испанец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нестандартните и остроумни решения в суровите условия на Ливингстън
Нестандартните и остроумни решения в суровите условия на Ливингстън
Стойчо Стоев и Филип Филипов в "Арена спорт" на 30 април от 12:30 ч. по БНТ 1
Стойчо Стоев и Филип Филипов в "Арена спорт" на 30 април от 12:30 ч. по БНТ 1