НОВИНИ

Григор Димитров заменя Рафаел Надал в отбора на Европа за Лейвър Къп

Първата ракета на България ще участва на турнира за втори път.

григор димитров квалификант монреал
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:39, 13.09.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров ще участва в Лейвър Къп за втори път в кариерата си. Българският тенисист ще замени Рафаел Надал в тима на Европа за отборната надпревара, която ще се проведе в Берлин в периода 20-22 септември.

Вчера Надал обяви, че няма да може да играе в столицата на Германия, тъй като не е готов физически. По този начин Димитров ще подсили селекцията на легендарния Бьорн Борг. За Григор това ще е второ участие в Лейвър Къп, след като той спечели титлата с Европа в Чикаго през 2018 година. На сметката си Димитров има една победа на сингъл и една загуба на двойки в надпреварата.

В отбора на Европа Димитров ще си партнира с Карлос Алкарас, Александър Зверев, Каспер Рууд, Стефанос Циципас и Даниил Медведев, докато за отбора на света, воден от Джон Макенроу, ще играят Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Бен Шелтън, Танаси Кокинакис, Франсиско Серундоло и Алехандро Табило.

Отборът на света спечели последните две издания на турнира, но в общи резултат предимството е за Европа с 4-2. Тазгодишното издание на Лейвър Къп ще бъде последно за капитаните Джон Макенроу и Бьорн Борг. През следващия сезон те ще бъдат заменени съответно от Андре Агаси и Яник Ноа. Лейвър Къп 2025 ще се проведе в Сан Франциско.

Преди Лейвър Къп Григор Димитров ще зарадва и феновете в България с демонстративен мач с Новак Джокович на 17 септември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мачовете в Първа лига се завръщат с нови две срещи
Мачовете в Първа лига се завръщат с нови две срещи