НОВИНИ

Григор Димитров заслужи място на осминафиналите на турнира в Рим

Най-добрият български тенисист записа чиста победа с 2:0 сета над квалификанта Теренс Атман (Франция), в отделните части 7:6 (6), 6:3. Срещата продължи 1:44 часа.

Станко Димов
от Станко Димов
17:27, 12.05.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
григор димитров откри сезона клей чист успех
Снимка:
Слушай новината

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс 1000 турнира на червени кортове в италианската столица Рим. Най-добрият български тенисист записа чиста победа с 2:0 сета над квалификанта Теренс Атман (Франция), в отделните части 7:6 (6), 6:3. Срещата продължи 1:44 часа. В предния кръг Димитров се наложи и над Йошихито Нишиока (Япония) – 7:5, 6:4.

Благодарение на успеха Димитров се класира за трети път в кариерата си за осминафиналите в Рим, като в предишните два случая (2014 г., 2020 г.) неизменно прескачаше тази фаза на турнира. Следващият съперник на Димитров ще бъде тенисист от САЩ – Тейлър Фриц, който се наложи над сънародника си Себастиан Корда. Двубоят ще бъде във вторник.

Още в първия гейм Димитров падна лошо на земята, но за радост не получи контузия и след кратка пауза, в която тестваше наранения си глезен, се завърна на корта и играта беше подновена.

Точно преди първата пауза Григор Димитров стигна до преднина 40:30 при сервис на Атман, като успя да реализира точката за пробив и поведе с 2:1. Брейкът беше затвърден за 3:1. В шестия гейм, при сервис на българина, болката в глезена, причинена от падането по-рано, отново се появи. Димитров направи няколко гримаси, наруши тотално игровия си ритъм и французинът успя да навакса изоставането – 3:3, след което взе подаването си на 0 и излезе напред в резултата.

В единадесетия гейм Димитров не успя да се възползва от скрит сетбол при сервис на Атман и в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който французинът поведе с 2-0 точки, но следващите 5 отидоха на сметката на Димитров, който затвори частта със 7-3 след точно 63 минути игра.

Във втория сет Григор Димитров първи успя да се справи с подаването на опонента си и поведе с 4:2 гейма, след което гейм на 15 затвърди за 5:2. Сервирайки за място на осминафиналите при 5:3 Димитров нямаше проблеми и подпечата продължаването си напред в турнира.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович с изненадваща загуба още в третия кръг в Рим
Джокович с изненадваща загуба още в третия кръг в Рим
Дете простреля друго дете по време на празненство в Арбанаси
Дете простреля друго дете по време на празненство в Арбанаси