НОВИНИ

Гуардиола: Ако загубим от Лестър, битката за титлата приключва

гуардиола загубим лестър битката титлата приключва
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:06, 14.04.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Пеп Гуардиола настоява, че неговият Манчестър Сити няма място за грешка, изправяйки се срещу закъсалия тим на Лестър в събота от 19:30 часа българско време. Шампионите могат да се доближат на три точки от първото място, на което в момента стои Арсенал, с победа на "Етихад", но всяко едно подхлъзване може да се окаже фатално.

"По-рано през сезона нашите добри мачове бяха много, много добри, но не бяха постоянни. Всеки знае, че ако не бяхме спечелили онези мачове, нямаше как да спечелим титлата. Същото е и утре. Ако загубим срещата, няма да станем шампиони. Ако стигнем до успех, ще останем в борбата, но не трябва да забравяме, че сме на шест точки от Арсенал - отбор, който загубил по-малко точки през сезона и играе един мач на седмица", започна той.

За испанеца няма нови проблеми с контузени играчи, като "гражданите" са в търсене на десета поредна победа във всички турнири, въпреки че остават без английския национал Фил Фодън, който легна под ножа за отстраняване на апендикса миналия месец.

"Мисля, че той се чувства по-добре. Говорих с лекарите преди три дни и той е по-добре, но все още не е готов. Не знам кога ще се случи това. Когато поднови тренировки, ще разберете от социалните мрежи, и след това ще бъде близо до завръщане на терена, но все още не може да тренира с нас", добави Пеп.

Колегата му начело на Арсенал Микел Артета, който бе негов помощник в продължение на три години на "Етихад", призна, че тимът му ще има нужда от късмет в опит да ликува с титлата в края на сезона. "Артилеристите" гостуват на Уест Хем в лондонско дерби, а в миналия кръг изпуснаха аванс от два гола при гостуването на Ливърпул.

"Нуждаеш се от късмет в правилния момент. Този късмет, и това от къде идва, ще бъде много важен. Има друга част в спорта, понякога става въпрос за милиметри. Именно те трябва да отидат в твоя полза. Щастливи сме от позицията си в класирането. Сега трябва да довършим работата. За да го направим, изискваме това допълнително нещо от всеки един футболист", коментира испанският мениджър на "топчиите".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция започва доставки на газ от находището в Черно море на 20 април
Турция започва доставки на газ от находището в Черно море на 20 април
Леонид Шейнгезихт ще играе за титлата на двойки на турнир по тенис в Испания
Леонид Шейнгезихт ще играе за титлата на двойки на турнир по тенис в Испания