НОВИНИ

Хаким Зиеш обяви оттеглянето си от националния отбор на Мароко

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:27, 14.03.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт

Мароканският футболист на Челси Хаким Зиеш обяви, че повече няма да играе за националния отбор на своята страна заради дезинформацията, която публикува за него местния футболен съюз.

Зиеш беше зачеркнат от националния отбор още през миналото лято, когато влезе в откри конфликт със селекционера на "Лъвовете на Атлас" Вахид Салилходжич.

Тогава босненският специалист обвини Зиеш, че е симулирал травма, за да не вземе участие в приятелските срещи на Мароко срещу Гана и Буркина Фасо миналия юни.

В резултат на това бившият играч на Аякс повече не получи повиквателна за представителния тим на страната си, като пропусна включително и турнира за Купата на африканските нации в началото на тази година.

Окончателното отказване на Хаким Зиеш от националния отбор обаче стана факт едва днес, като самият футболист обяви решението си с емоционален пост в Инстаграм.

"Обичам страната си и да играя за националния отбор на Мароко беше честта на живота ми. Така че с голяма тъга трябва да съобщя, че въпреки че днес президентът на Мароканската футболна федерация потвърди, че ще бъда в отбора, няма да се върна да играя за Мароко. Съжалявам, че разочаровам феновете, това не беше лесно да се вземе като решение, но за съжаление чувствам, че нямам друг избор. Въпреки че дадох всичко от себе си за отбора през последните шест години и да го подкрепят през целия си живот, ръководството продължава да пуска дезинформация за мен и моя ангажимент към моята страна", написа Зиеш.

В своето съобщение той пожелава още успех на своите съотборници от националния отбор и допълва, че ще се фокусира изцяло върху ангажиментите си за Челси.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диего Симеоне може да се озове в ПСЖ
Диего Симеоне може да се озове в ПСЖ
Търговската верига, в която имаше опашки за олио, отменя следващата промоция
Търговската верига, в която имаше опашки за олио, отменя следващата промоция