НОВИНИ

Хари Кейн отива в Байерн М с рекорден трансфер в историята на Бундеслигата

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:38, 11.08.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
хари кейн съобщил съотборниците тотнъм премине реал мадрид
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Нападателят на Тотнъм Хари Кейн се съгласи да премине в германския шампион Байерн Мюнхен, след като двата клуба постигнаха предварително споразумение за неговия трансфер, съобщава германският вестник Bild.

Ако се осъществи, трансферът на Кейн ще бъде най-скъпият в историята на Бундеслигата с очаквана сума от около 100 милиона евро.

Съобщава се, че английският клуб и Байерн са се споразумели за трансфера в четвъртък, но са се нуждаели от съгласието на Кейн, който има още една година от договора си с Тотнъм.

Вестник Bild, без да цитира източник, пише, че играчът се е съгласил на сделката късно снощи и се очаква да подпише четиригодишен договор с Байерн.

Баварците, които спечелиха лигата за рекорден 11-и пореден път миналия сезон, отчаяно искаха да привлекат Кейн, тъй като се стремят да увеличат силата на атаката си и да се борят отново за титлата в Шампионската лига.

Кейн се присъедини към академията на Тотнъм на 11-годишна възраст, преди да направи дебюта си при старшата възраст през 2011 г. Той прекара по-голямата част от кариерата си в клуба от северен Лондон, но имаше периоди под наем в Лейтън Ориент, Милуол, Норич Сити и Лестър Сити.

Кейн отбеляза рекордните за клуба 280 гола в над 430 мача във всички турнири и 58 пъти за страната си в 84 мача, което го прави техен водещ стрелец за всички времена.

Той е и вторият най-резултатен голмайстор на Висшата лига за всички времена с 213 гола - с 47 зад Алън Шиърър.

Треньорът на Байерн Томас Тухел ще даде пресконференция по-късно днес преди началото на сезона в събота с мача за Суперкупата на Германия срещу РБ Лайпциг. Бундеслигата започва следващата седмица с мача Байерн - Вердер Бремен на 18 август.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови бонуси към заплатите на работниците във ВМЗ Сопот
Нови бонуси към заплатите на работниците във ВМЗ Сопот
Директорът на ОД на МВР-Бургас напуска поста си
Директорът на ОД на МВР-Бургас напуска поста си