НОВИНИ

Хърватия ще спори с Швейцария за титлата на Хопман къп 2023

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:39, 23.07.2023
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
хърватия спори швейцария титлата хопман къп 2023
Слушай новината

Отборът на Хърватия стана вторият финалист в тазгодишното издание на турнира Хопман къп, след като спечели група "В" от шампионата, който за първи път в историята си се провежда в Ница, Франция.

В последните си двубой от груповата фаза "ватрените" надиграха състава на Испания, воден от световния №1 Карлос Алкарас, с 2-1 победи.

Всичко започна с двубоя на сингъл при дамите, в който Дона Векич надигра Ребека Масарова с 6:2, 6:1, за да даде аванс на хърватите.

След това на корта излязоха Алкарас и Борна Чорич, които предложиха оспорван двубой, но в крайна сметка победата бе за испанеца след 6:3, 6:7(6), 10-5.

По този начин крайният победител в сблъсъка трябваше да бъде определен в мача на смесени двойки, в който хърватите отразиха мачбол по пътя си към успеха с 1:6, 6:4, 14-12.

Така, отборът на Хърватия се класира за големия финал на турнира Хопман къп, в който Дона Векич и Борна Чорич ще спорят с тима на Швейцария, за който играят Леонардо Риеди и Селин Наеф.

Любопитно е, че швейцарците са победители в последните две издания на надпреварата през 2018 и 2019 година, когато на корта обаче бяха Роджър Федерер и Белинда Бенчич, а състезанието все още се провеждаше в Пърт, Австралия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Шишков обмисля да се включи в надпреварата за кмет на София
Иван Шишков обмисля да се включи в надпреварата за кмет на София
Баскетболистките до 16 г. отстъпиха на Гърция в контрола
Баскетболистките до 16 г. отстъпиха на Гърция в контрола