НОВИНИ

Хебър гостува на Халкбанк в последния си двубой от груповата фаза на Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:52, 25.01.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
хебър важен мач шампионската лига седмица
Снимка: фейкбук страница на ВК Хебър
Слушай новината

Волейболният отбор на Хебър Пазарджик се изправя този следобед срещу турския Халкбанк в двубой от последния кръг на груповата фаза в Шампионската лига при мъжете.

Мачът между двата тима в Анкара е днес от 16.30 часа българско време, като "тигрите" ще се опитат да стигнат до първия си успех в надпреварата от началото на сезона.

До момента волейболистите на Камило Плачи имат пет поражения, като при първата си среща с Халкбанк Хебър отстъпи с 2:3 (19:25, 20:25, 25:19, 25:15, 7:15) гейма, въпреки че българският тим намери сили да се върне от изоставане с 0:2.

Добрата новина е, че отборът от Пазарджик няма какво да губи днес при визитата си в Анкара, а освен това "тигрите" ще бъдат и вдъхновени след триумфа си в турнира за Купата на България и страхотният обрат, който те осъществиха във финала срещу Дея спорт.

В същото време пред Халкбанк стои една единствена задача и тя е победата, която ще гарантира на тима първото място в групата и автоматично класиране за четвъртфиналите в Шампионската лига.

До този момент турският състав има в актива си четири победи и само едно поражение и държи съдбата си изцяло в свои ръце. Евентуална загуба днес обаче може да коства на отбора от Анкара лидерската позиция в подреждането, което би ги принудило да играят в плейофния кръг за класиране на четвъртфиналите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
95 са новите случаи на коронавирус
95 са новите случаи на коронавирус
Специализирана полицейска операция в село Синдел след изнасилването на 73-годишна жена
Специализирана полицейска операция в село Синдел след изнасилването на 73-годишна жена