НОВИНИ

Хебър отстъпи на полския Ястрежебски в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:11, 10.02.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
двубоят хебър пазарджик фридрисхафен шампионската лига отложен
Слушай новината

Българският волейболен шампион Хебър (Пазарджик) допусна трето поражение в груповата фаза на Шампионската лига, след като отстъпи с 1:3 (28-26, 23-25, 19-25, 16-25) на полския Ястрежебски.

Волейболистите на Камило Плачи наваксаха пасив от пет точки в средата на първия гейм и успяха да обърнат развоя му, за да го спечелят с 28:26 и да поведат резултата.

Полският тим отново взе ранен аванс във втория гейм, но и този път играчите на Хебър показаха характер и съумяха да стигнат до равенството при 21:21. За съжаление, този път те не успяха да осъществят обрат и след 25:23 в полза на Ястрежебски резултатът бе изравнен.

Спечелването на втория гейм се оказа и повратната точка в двубоя, тъй като от този момент гостите поеха контрола върху срещата и след като спечелиха следващите два гейма записаха пети пореден успех в тази група А.

По този начин поляците остават убедителен лидер в подреждането с пет победи и нито една загуба, докато българският шампион Хебър е на последното място с един успех и четири поражения.

До края на групите на отборът от Пазарджик му предстои да изиграе още два двубоя от груповата фаза, в които ще бъде домакин на белгийския Кнак (Рьозеларе).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 19 градуса в петък
До 19 градуса в петък
Признание за БНТ: Отличиха журналистите Цветелина Йорданова и Айше Сали
Признание за БНТ: Отличиха журналистите Цветелина Йорданова и Айше Сали