НОВИНИ

Хебър Пазарджик отстъпи минимално на полския гранд Висла Краков

хебър трябваше три поведе победи локомотив софия bdquoвасил левскиldquo
Снимка: ФК Хебър Пазарджик
bnt avatar logo
от БНТ
17:40, 20.01.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Хебър Пазарджик отстъпи с минималното 0:1 на полския гранд Висла Краков в контролна среща. Единственото попадение за поляците вкара испанският централен нападател Анхел Родадо в 28-ата минута.

Поляците, които са 14-кратни шампиони на своята страна, в момента изживяват трудни моменти и са в средата на класирането във второто ниво на страната.

Докато в предишния мач поляците заложиха на резерви и юноши, днес треньорът им Радослав Соболевски пусна голяма част от основните си футболисти. Висла започна този спаринг смело, тъй като в 4-ата минута Алекс Мула стреля опасно от свободен удар. В следващите минути може би нямаше някакви опасни положения за гол, но в мача краковчани трябва да са доволни от пресата, която упражняваха върху българите. Хебърци имаха проблеми и често не можаха да се измъкнат ефективно от нея, което ги принуждаваше да изритват топката възможно най-далеч от вратата. Което пък означаваше подновяване на атаките на полския тим. Въпреки пресата обаче, Висла създаде малко опасности пред вратата на Дебърлиев преди почивката.

При една от малкото такива, в 28-ата минута такъв натиск донесе успех на Висла и по-конкретно на Анхел Родадо. Испанецът тичаше на висока скорост и при привидно загубена топка, отне я от бранителя, и я бутна към средата на наказателното поле. Тук един от бранителите на Хебър уж се намеси, но Родадо – който не спря да го натиска и него, отне я и от него и я вкара във вратата. Инатът на испанския нападател може да впечатли в тази ситуация. Българският отбор игра доста по-добре през второто полувреме и в 51-ата минута Октай Хаджиев удари гредата с коварен изстрел.

Следва контролна среща на тима от Пазарджик е на 24 януари срещу украинския Кривбас Кривой рог.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калин Златков с подиум в слалом на ФИС в Австрия
Калин Златков с подиум в слалом на ФИС в Австрия
Севда Асенова е спортист №1 на Русе за изминалата 2022 година
Севда Асенова е спортист №1 на Русе за изминалата 2022 година