НОВИНИ

Хебър Пазарджик подава жалба срещу арбитъра от двубоя с Локомотив Пд

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:17, 15.11.2022
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив
Слушай новината

Ръководството на футболния Хебър Пазарджик обяви, че от клуба ще подадат жалба срещу арбитъра от мача срещу Локомотив Пловдив Димитър Димитров, асистента му Владимир Велев и ВАР реферите Драгомир Драганов и Димо Вълчев.

"Гробарите" загубиха двубоя на националния стадион "Васил Левски" с 1:2, но новакът в елита има претенции за няколко различни ситуации във входа на срещата.

Ето и какво се казва в изявлението на Хебър Пазарджик, публикувано на клубния сайт:

"ФК "Хебър 1918" ще процедира днес в СК при БФС жалба срещу съдийството на футболния рефер от Перник Димитър Димитров, асистента му Владимир Велев (София) и ВАР реферите Драгомир Драганов (Варна) и Димо Вълчев (Варна).

Същите са взели участие в ръководството на срещата от XVIII кръг на efbet Лига между отборите на Хебър и Локомотив (Пловдив), състояла се на 13.11.2022 г. (неделя) от 12:45 ч. на стадион "Васил Левски" в град София. Основанията за нашето искане се обуславят от няколко обстоятелства, се казва в контестацията, подписна от Председателя на УС на клуба Елизар Спасов:

  • В 12 мин. 40 сек., състезателят от отбора на ФК "Локомотив" Георги Каракашев фаулира в гръб Венсан Марсел от ФК "Хебър", за което не получава полагащият му се по Правилник жълт картон. Прилагаме запис за въпросната ситуация.
  • В 31 мин. отново състезателят от отбора на ФК "Локомотив" Георги Каракашев прилага меко казано опасна игра спрямо Октай Хамдиев от ФК "Хебър", за което пак не е санкциониран с поне жълт картон. Прилагаме запис за въпросната ситуация.
  • В 33 мин. е третото възражение, което имаме срещу главния съдия. Налице е за трети път фаул отзад на състезателят от отбора на ФК "Локомотив" Георги Каракашев срещу Венсан Марсел от ФК "Хебър", като едва тук той получава жълт картон. Смятаме, че трябваше да бъде негов ТРЕТИ! Прилагаме запис за въпросната ситуация.
  • В 76 мин. номер 91 от състава на ФК "Локомотив" Райън Бидунга спира обещаваща контраатака на Алекс Серано от ФК "Хебър", за което отново не е вдигнат жълт картон. Прилагаме запис за въпросната ситуация.
  • Основната ни претенция към съдийството в същия мач е свързана с незачетения в 45-а минута изравнителен гол за ФК "Хебър" на Хлеб Бухал за 1:1. Твърдим убедено, че реферите неправилно отмениха попадението заради несъществуваща засада, с което експлицитно повлияха на резултата. На видеозаписа се вижда, че при подаването към Хлеб Бухал с топката играе Ивайло Михайлов, а не Мартин Михайлов, който е в засада. Първият е в редовна позиция и продължава пътя на топката към Хлеб Бухал, който я вкарва във вратата на ФК "Локомотив"(Пловдив). Преценката за това е направена от ВАР-съдиите Драганов и Вълчев. Прилагаме запис за въпросната ситуация.
  • Не на последно място имаме претенции за немотивирано малко продължение на срещата – едва 2 минути.

Уважами Господа, предвид посочените по-горе аргументи, Ви молим жалбата ни да бъде разгледана обстойно и да бъде взето правилно решение от Ваша страна за нелепите съдийски отсъждания, които доведоха до крайния резултат на срещата, се казва в жалбата на ФК "Хебър", се казва в позицията на Хебър Пазарджик.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВАС остави ГКПП "Капитан Андреево" като обект от значение за националната сигурност
ВАС остави ГКПП "Капитан Андреево" като обект от значение за националната сигурност
България е домакин на първото в историята европейско първенство по Бейзбол 5 за юноши
България е домакин на първото в историята европейско първенство по Бейзбол 5 за юноши