НОВИНИ

Хебър ще домакинства и в двата мача срещу Кнак Рьозеларе от групите на Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:25, 11.01.2022
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Снимка: ВК Хебър (Пазарджик)
Слушай новината

Волейболният шампион на България Хебър (Пазарджик) ще бъде домакин и в двата мача срещу белгийския Кнак Рьозеларе от груповата фаза на Шампионската лига.

Това реши Европейската конфедерация по волейбол (CEV), след като двубоят, предвиден за тази сряда в Пазарджик, се наложи да бъде отменен заради високият брой на заразени играчи с COVID-19 в белгийския тим.

От CEV разпоредиха, че и двата двубоя между тимовете от тази група А ще се изиграят в зала "Васил Левски", а датите за тези срещи са 16 и 17 февруари.

"След проведени консултации между отборите на Хебър, Кнак Рьозеларе и Европейската конфедерация по волейбол, по повод невъзможността на белгийския шампион да пътува за мача, бе взето решение и двете срещи между тимовете да бъдат изиграни в спортна зала “Васил Левски” - Пазарджик на 16 и 17 февруари 2022 година. Считаме, че това решение, вместо автоматична служебна победа, демонстрира "феърплей" и мисъл за нашите фенове - неща, които са в основата на всичко, в което вярваме от Хебър", написаха пазарджиклии в социалните мрежи.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция предвижда удължаване на мерките със седмица
Гърция предвижда удължаване на мерките със седмица
Радо Янков отпадна на 1/8-финалите в Бад Гащайн
Радо Янков отпадна на 1/8-финалите в Бад Гащайн