НОВИНИ

Хебър ще търси оставане в спора за титлата, Нефтохимик на един успех от нея

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:45, 29.04.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
хебър търси оставане спора титлата нефтохимик един успех нея
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Хебър и Нефтохимик се изправят в мач номер 3 от финалната битка за титлата в мъжкото волейболно първенство. Бургаският тим спечели първите две срещи в зала "Младост" в морския град с по 3:2 и 3:1, но днес серията се премества в зала "Васил Левски" в Пазарджик. Шампионите от 2022 година приемат момчетата на Атанас Петров, търсейки оставане в борбата за титлата.

Двубоят започва в 18:30 ч. Очаква се залата да бъде пълна до краен предел и "тигрите" да бъдат подкрепяни мощно от колоритните си фенове. От клуба подготвят изненади за публиката преди решаващия двубой, за да вдигната още повече градуса на настроението сред привържениците.

Нефтохимик, който сега влиза в ролята на гост, гони спечелване на серията и триумф с трофея. Бургазлии ще вдигнат шеста шампионска титла при трети успех.

Последно тимът триумфира през 2019 г., когато играе на финала отново срещу "тигрите", през 2020 г. става шампион след лидерство в редовния сезон (недовършен), след като първенствата са прекратени поради пандемията от коронавирус.

Момчетата на Атанас Петров ще търсят постоянство в играта си и да покажат, че неслучайно спечелиха редовния сезон. Характерът и колективът отново ще бъдат сред оръжията на вицешампионите от миналия сезон.

Гостите също ще бъдат подкрепяни от своя агитка, като за случая специално е организиран транспорт за желаещите да наблюдават сблъсъка и да подкрепят любимците си.

И ако в първите две срещи екшънът бе пълен, както и емоциите, то днес всичко ще е двойно. Двата най-добри кръстосват шпаги за пореден път, кой обаче ще се поздрави с успеха и ще има ли нов шампион още днес, ще разберем след часове.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левон Хампарцумян: Внесеният бюджет е провокация на финансовото министерство към депутатите
Левон Хампарцумян: Внесеният бюджет е провокация на финансовото министерство към депутатите
Зърнените стоки продължават да поевтиняват на световните борси
Зърнените стоки продължават да поевтиняват на световните борси