НОВИНИ

Хебър трябваше три пъти да поведе, за да победи Локомотив София на „Васил Левски“

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:17, 07.10.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
хебър трябваше три поведе победи локомотив софия bdquoвасил левскиldquo
Снимка: ФК Хебър Пазарджик
Слушай новината

Отборът на Хебър Пазарджик постигна победа с 3:2 при домакинството си на Локомотив София в откриващия мач на 13-ия кръг на Първа лига.

Футболистите на Владимир Манчев откриха резултата на Националния стадион „Васил Левски“ още в третата минута, когато Венсан Марсел получи топката от Георги Търтов на границата на наказателното поле на столичните „железничари“ и с техничен удар по диагонала с левия крак се разписа в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Александър Любенов.

Локомотив възстанови равенството в деветата минута. Ивайло Найденов центрира от фланга в пеналтерита на символичните домакини, където стражът Хадим Ндиае се сблъска със съотборника си Пламен Крумов и топката попадна в краката на Илия Димитров, който а прати в опразнената врата за 1:1.

Един от грешниците за изравнителния гол Пламен Крумов успя да се реабилитира за Хебър в 14-ата минута, когато се разписа с глава след центриране от ъглов удар в наказателното поле на тима, воден от Станислав Генчев. За второто попадение на пазарджишкия тим голяма вина носи стража Любенов, който излезе неразчетено и увисна.

„Червено-черните“ отново стигнаха до равенство след точно 21 минути игра. Красимир Милошев центрира от корнер в пеналтерията на Хебър, където Божидар Кацаров с глава прати топката в мрежата зад стажа Ндиае за 2:2.

Хебър поведе за трети път в срещата след малко повече от час игра, когато реализатора на първия гол Венсан Марсел центрира в наказателното поле на Локомотив София, където Арсенио Валпорт засече с глава, разписвайки се в мрежата зад вратаря Любенов.

В класирането Хебър събра актив от 10 точки и се изкачи на 12-ата позиция, докато Локомотив София остава шести с 21 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС подкрепя инициатива по повод Европейския ден на донорството
БФС подкрепя инициатива по повод Европейския ден на донорството
Медведев даде само два гейма на Баутиста-Агут и си осигури среща с Джокович на полуфиналите в Астана
Медведев даде само два гейма на Баутиста-Агут и си осигури среща с Джокович на полуфиналите в Астана